Showing posts with label Roti Jala. Show all posts
Showing posts with label Roti Jala. Show all posts

Wednesday, September 5, 2012

Roti Jala - Tempahan pertama lepas balik cuti raya





Saya raya ke-3 dah balik puchong.Tak puas pun lagi raya kat pahang.Tapi sebab istewi mithali gitu kan..Hubby tak dapat cuti panjang jadi korbankan pewasaan melonjak nak beraya sakan kat Jengka tu demi hubby tersayang.Cewahhh... Haa IzahDaud...tu dah mention, aku pahang kat Jengka.Cehhh macam la retis tu akan singgah kat belog aku lagi...huhu.. Wehhh Izah..aok owang lipih ekk..waahhh fatut jadi retisss..sama kampung ngan siti nohalija ekkk..caya lah...bangga koi ngan aok...masuk majalah tuuu...

Ok sambung citer asal...Macam owang lain jugak, balik dari kampung sibuk la ngemas kan...umah yang tunggang langgang, dengan baju bajan, kain kayan, errr ada ke kata ganda gini darrrammm kamus.Mampus kena cewamah dengan owang Dewan Bahasa dan Pustaka ni.Hawap depa dok masuk la belog saya...hehe...Syyy jangan cakap kat depa tau...wahsia.






Nak dijadikan rejeki..elok siap ngemas sgala terus bunyi henpon saya."Kak saya nak order roti jala esok bole".Tak banyak..100 pcs je...kuah kari ayam ye.." emmm...ok nanti akak sms ye bole ke idak" cewahhh....jawapan selamat....bukan apa time tu maid soti huha huha umah adik...si bongsu Izham tu kalo saya ada tempahan je dia mula la buat perangai manja semacam.tu yang seremmm nak jawab setuju.Tanya hubby dia kata terima je la..sian orang dah mengharap maka zassss tot tit tot tit saya sms si pemanggil tu ( maaf la jenuh recall nama kastemer tu...x menjelma lak kat ingatan ni...konherm semakin tuasss...ohhhh..)

Alhamdulillah.....saya berjaya menyiapkan tempahan ikut waktu dia nak pick up.Point perjumpaan dekat Westowen Ipoh Station. Thanks dear for order. Sweet orangnya.Masih muda.Saya rasa dalam duapuluhan gitu...


Saje close up sikit kari ayam ni...
Hubby cakap sedappp...heee


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...