Dua tiga hari yg lalu agak terkejut campur
Ok..ok dah bab terharu syahdu syahdan tu..kang makin perasan plak aku..meh aku nak top up skit info pasal PAVLOVA...maaf la adik2 ku yg comel Pyot aka Nurul and Mona kalo penjelasan akak kurenggg dipahami dalam post yg lalu. Tu la..akak benonya tak weti sangat nak susun ayat...citer live dengan citer kena mengarang ni memang mencabar tul...kepala dah ada ayat nak citer apa tapi tangan plak terkial kial nak menaip.sudahnya banyak la ayat2 cinta yg tercicir.Campur plak time buat entry bitamin R dah habis...yg banyak virus M gitu la jadinya.Tapi akak ada gak link blog mana kowang bole refer sebab akak dah habis ayat camno nak explain...Apa pun Demi kowang ahkak rela cuba citer bab yg kowang tak paham...kalo tak paham jugak..adehhh letihhh ahkak susun ayat gambo2 ni taww....grrr grrr...meh tengok step yg kowang tak paham ni...
Ini yg dinamakan softpeak dlm bhs omputis..
Bila angkat mixer tu cam tanduk tajam...means dah jadi la..(aisey nampak lak mixer tradisi ahhkak..huhu)
Ha..ni gambo close up skit..
Emm ahkak dah sowok mixed beteran ...uiihh banyak jasa tuu..sayangg banget!
Pehtu buat la bulatan kat kertas yg lapik bako kek tu..
Hehe glamer tgn bibik jadi model....suka la tu...
So akan jadi mcm ni
Dah ada garisan terbalikkan kertas dan bubuh la meringue tu kat dalam bulatan yg kita lukis
Means lukisan bulatan tu hanyalah sebagai panduan kita nak bentuk...
Pastu guna daya imajinasi dan kreatibiti u all aa nak camno...
Ini bentuk peberet akak la...>_< (benonya x weti nak buat bentuk lain...hua hua)
Haa..dah jadi bole la bako...
Bape lama dan suhu bape kowang tengok balik silibis dulu SINI
Dah Masak jadi la macam ni
Amik wiping krim buh atas dia hias la dgn buah2an
Taraa....jadila PAVLOVA..
Amcam mona..nurul..paham? selamat mencuba ye..muahhhh!
Ni Pavlova untuk majlis harijadi anak customer hari ni....
wokes....dah paham dah...tq cegu..
ReplyDeleteMona...sib baik paham..kalo dok paham jugakk grrr grrr aaa...hehe..
ReplyDeleteLovely bloog you have
ReplyDelete