Saturday, August 25, 2012

Salam Aidilfitri buat semua






Salam dunia
Salam semua
Salam Hari Raya
Bersinar akhirnya
Salam dunia
Salam semua
Salam Hari Raya
Bersinar akhirnya
Inilah hari kita
Tiada lagi rasa ketakutan
Mereka yang dilanda derita
Redhalah harimu kan tiba
Cahaya kekasih yang benar
Menghapus segala api kemarahan

Antara lirik lagu M.Nasir sebagai pembuka bicara. uhhh menten can burran posa gak.Dah seminggu posa bawu terhegeh hegeh nak wish salama ramadhan. Berjangkit jugek untuk versen hawi waya..rabannn...nak gonner wehhh..bz popalehhh...raban aok CheAnn..mentang2 bawu barrik dawi pahang semento itu jugek tuko loghat pahang ekk....ada kang hok nyinggoh sini dok paham aok citer mende weehhh......

Ok tuko ayat biasa...emm itu lah kelemahan saya.sokmo salahkan masa. Padahal semua orang diberi masa yg sama.cuma saya je la..huru hara..tak weti nak arrange...sekali sekala saya jengok dapur maya saya masa bulan posa tu...uhh terharu la jugak..statistik tetamu naik...carta hangat pun dah bertukar beb...auchhh... tak sangka acik....terima kasih buat yang menten sudi singgah even menten dok la tayang tahu sumbat sampei ke waya...grrr grr kat diwi sendiwi....tak pernah nak urus masa dengan sempurna...

So dikesempatan ini saya ingat mengucapkan Salam aidilfitri buat semua yang pernah hadir ke pondok Dari Duniaku..andai ada bahasa yang kurang enak, ada yg terkasar,or segala yang ter..ter...yang telah membuat anda yg berkunjung rasa tersentuh..terguris..ter..ter sgala...saya menyusun sepuluh jari memohon maaf atas apa jua kesalahan dan kesilapan yang tertulis di dalam blog saya ni.




Ini je la antara gambo raya kami.Terpaksa santum-santum nak nunjukkan se family. Itupun sowang dah hilang ikut sepupu pegi beraya...tu yang gambo  permata hati saya hanya 4 je...patutnya 5...emm cobaan tahun depan plak nak ambik gambo sekeluarga cam owang lain tu..elok je ....ini...emmm...malassss acik nak sambung ayat...ok acik stop kat sini dulu..next kita citer versen raya dan gambo gambo raya ekk..acik akhiri khalam hari ni ( perghhh ayat sastra gitu) dengan serangkap pantun. **Uncle AL & Lee sure suke bab pantun2 ni.. *_^

Andai ada jarum yang patah
Jangan simpan di dalam peti
Andai ada silap dan salah
Jangan simpan di dalam hati

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu layuan
Intai blog saya antara nampak
Esok jangan rindu rinduan...


Salam sayang buat semua...muahhh!



14 comments:

Amelia said...

Hello.......Rossa. Apa khabar? Rindu you sampai nak nangis tau...hehehe..

SELAMAT HARI RAYA dan sudi share gambar2x yang cantik. You nampak gorgeous lagi walaupun anak 5 orang. Pssttt...cik abang nampak hansem...:)

Ok,kita jumpa lagi.... bye....
cayang you dan hugs you kuat2x...muahhhzzzz................

Anonymous said...

CA, you are absolutely beautiful . Uncle buat kenyataan ni sebab berani kerana benar and what a nice family kemas Dan teratur just like how you would like it. Uncle Dan Aunty pun minta maaf kiraNya Ada salah dan silap bila terkomen di blog CA. Nak berpantun tapi tengah siibuk gan cucu2 lain Kali aje ok Sekali lagi Salam Selamat Hari Raya Dan Selamat menyambut Hari Merdeka Dari Uncle AL

MUHSINA said...

CA...SERAMAT HAWI RAYA..

Sila buat open haus ya...teman nak datang makan

Uncle Lee said...

Hello Rossa, how you doin? Long time no see.
Selamat hari raya.....You have a beautiful family....and handsome hubby. And you looking good....
Hey, your daughters looks like you.
Habis la cherita ni when she grows up. Young men semua lintang pukang, ha ha.

I really love your rattan furniture. I have always loved rattan, they last long time.
Pssst, ada satu gambar a cowboy and a beautiful tudung lady pondok saya sekarang, ha ha.
Have a nice day.
Lee.

CA said...

Hi Amelia...
Dear you dah nangis belum? Kalau berrum i nak kasi tisu ni..2 kotak cukup..LOL

Thanks dear singgah sini..miss u 2, 3 4 lorr..uhhh ni pic very simple bangettt..bz x sempat nak snap pi sana sinunzzz...hehe menten alasan bz kann..kan...LOL

auchh my abang henskem kan...sorry not availabel ahaha...LOL

Dear thanks for your compliment..thanks singgah pondok sini...muahhhh!
take care..

CA said...

Salam aidilfitri buat Uncle AL & Auntie..

ohh Uncle Al buat sy makin kembang la..dok muji melangit..auchhh malu I..hehe...thanks Uncle singgah pondok saya w/pun sibuk layan cucu2...uhh sure meriah raya riuh rendah suara cucu kan...

bila depa dah barrikk sure wase sunyi..xpe..uncle jalan2 kat pondok saya..pondok UNcle Le..marie..Amelia..sis Q..konherm uncle terhibur...;)

See you, n take care.kim salam to auntie...

CA said...

Uits Ibu Muhsina...
sila cik Muhsina plak buat open haus..teman nak dtg beraya n makan..umah teman huru hara la...maluuuu

hehe...agak2 ok ke alasan tu..

CA said...

Haii Uncle Lee

how r u. I fine. Thanks drop my pondok again..

Thanks for you compliment.hubby henskem buat i jd susah hati..tu pasal i kena menten sokmo..hahaha...my dotter pun buat I susah hati...sgt suka bergaya mcm model...semua brg i sudah sikit2 jd barang dia lor...adehhh anak oh anak..

Lee that furniture is at my MIL hse.tahun ni giliran sana..yup i pun suka rotan..but now to many latest design..rattan furniture very expensive oooo...

wow ada citer menarik kat pondok you..zasss i singgah sana...

Lee terima kasih seribu...singgah pondok saya..simpan satu lagu key...
you take care...

Queenie said...

Salam mbakyu...kabare?

apa nak jadi ngan kita? dua2 layanz karatz haha...sibuk manjang no!

kuih raya ono lagi? raya2 mangan opo kat pahang? hehe...ok tak gue ngomong jowo...

selamat hari raya CA...mohon dingapuro segala salah silap selama bersenda gurau ya...mahal tau yuran kelas jowo akak nih hahaha...

Anonymous said...

sorong papan tarik papan
kemaen penat tuhan jer yang tau
sempena syawal eloklah bermaafan
kot di masa depan boleh kita bermenantu...
terer dak pantun koi...
kirim salam utk hero awok no 1 si Rambo.

Dari Zamz Toyohashi

Mamasya said...

Slmt Hari Raya Aidilfitri buat Ca sekeluarga. maaf jika ada salah silap. manis 2 anak dara Ca di hari raya..sama manis dg ibunya...yg boy pun comeii...

CA said...

Salam mbak yu Q

wahhh wes iso ngomong jowo.kelasss gitu...
kabare warass kok.okor kesel waye..hehe asik crito kesel kesel..kan..

kuih royo ono..mampir yukk...kepingin kok ketemu..haaaa...paham ke sis Q
dah pegi kelas harusss paham kok..

CA said...

Zamz Toyohashi

kelasss pantun ko..mujur ko tak letak pembayang bahasa jopun..jenuh lak kitaorang nak bukak kamus...


selamat hari raya dari kamu buat korang sefamily nun kat jopun...

take care..

CA said...

Salam Mamasya

Selamat hari raya juga buat mamasya kalau2 ada salah silap kata dok singgah dapur mamasya...

halal ye copy wesepi2 dawi dapur mamasya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...