Friday, June 8, 2012

Apam Palkadot - Tempahan



Apam oh apam.Badan saya pun rasanya macam dah jadi macam apam.ngap sana sinunzz..heee.Bila ramai yang tempah apam ni, maka sambil jugak la saya ngap.Haa camno tak gebus cam apam...tapi suka la buat apam...cute je macam saya.Pastu tang kaler mengaler tu..buat saya syiok..kikikik..




Thanks Sarah & Ehsan for your order. Moga Sarah selamat melahirkan baby yang comel macam you all. Pasangan yang so sweet tau depa ni...Nanti dapat baby, amsa nak buat kenduwi cukur jambul order dengan akak lagi ye.muahhhh!



Haaa?? Nak wesepi?? bole..no hal..tapi acik takde mood nak taip la..aci dak kowang pegi la jengok kat dapur Mbakyu HaNa Family ke..dapur Mamasya ke..Kak Ummi ke..alaa mana2 dapur yang kat tepi list tingkap saya tu..semua ada wesepi ni.Ammpunzzzz acik memang M tul nak taip...ngantokkk...jom titon..
nite...luv semua..muahhhh!

8 comments:

Amelia said...

Hi CA, wah.... apam yang comel molek, very cute dan kaler pun cantik.

Psssttt... jangan ngap manyak sangat, kasi syer sikit sini. :)
Takder nanti cam apam....

I blum coba lagi wat apam dot dot, aiyah... list tu dah panjang cam toilet roll tak sempat lagi.
Wat sementara I datang sini cuci mata aje lah. LOL

Selamat malam, jumpa lagi. Bye....
muahzzz.. Lap u babe!

Uncle Lee said...

Hi Rossa, first time I see polka dot cupcakes.....
I'm wondering how you make those white dots? Looks very even too.

Would love to try one or two....sedap best too, I guess.
But makan satu, dua, tentu nak tiga empat, ha ha ha.
I love the colours.....very attractive.
Rossa, you have a great week, have fun.
Lee.

Ibu Rawiwa said...

hari sabtu mlm buat satu adunan, dptlah 3 kali kukus. Ingat nak wat bbrp aduanan sbb nak masuk dlm goodie bag wafi. Tapi masak2 jer, setiap habis kukus, budak2 dah ngap dulu. Last2 tinggal satu jer utk bekfes. Tak jadi nak buat lagi sebab tak sanggup bersengkang mata. Dahtu si Wafi plak dok merengek nak gayut jer.

Nak wat apam ni kena betul2 telaten mcm CA baru jadi banyak & cumil-cumil hehe..

marie said...

comellah apam polkadot ni...anak2 i memang suka mengadap benda alah ni..now, orang buat oor gift utk majlis kahwin dah apam nih...dah go international dah kan kuih apam...i like...and yes, comel apam polkadot ni cam tuan tanah nih...he he he

CA said...

Hii Amelia..

Thanks you nice word..nuat hati syiok saje..heee konherm xleh stop ngap.sambil buat sambil ngap aa.nak plak buh filing bluberry..lagi la...

Xpe..nanti I singgah pondok you I bwk skit...cuppaper aje la..apam dah habis..LOL

Muahhh! cayang you..take care.thanks singgah pondok sini..

CA said...

Ibu rawiwa..

Adengan seperti tu standart la bu.Kalau buat tempahan org konherm kena buat utk seisi umah.yg pasti kukusan pertama utk kanak2 riang.

itu pasal kena guna kukusan beso..skali kukus leh dapat 40pcs.haaa..bawu berbaloi..kalo dak 2-3 kukus habis aje...birra leh masuk pack tempahan kan..kan..

Xpe ibu..berbaloi buat.anak2 suka..next beli kukus beso ye ibu..sbb kanak2 memang suka..kan..

CA said...

Hi Lee..

Huhh..noe mesia pemes lor this apam palkadot.most of children like it.Even mak2 children pun like jugak..

I kiwa malasszzz jugak.just buat dot dot. some peole make ladybird..agry bird.and so on.Tapi I tahap kesabaran kurang skit.That y only dot sana sinunzzz..

Lee, siyess once u dah wase, not enough 2 or 3 pcs.You will "ralit" makan.tak sedo ber pcs pcs u ngap..trust me..muahaha

Terima kasih seribu Lee drop here with your compliment word.You take care, simpan satu lagu key...

CA said...

Salam Marie

Thanks singgah sini. Huhh not only your kid..my kid also like this palkadot apam.Ibu dia je yg don't like buat selalu. kadang2 aje..tumpang bila ada owang tempah ten buat lebih skit..heee

Auchhh I loooike your statement.Apam ni comel macam tuan tanah..tewus kembang montottt...muahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...