Tuesday, April 23, 2013

Apa yang seronok sangat KidZania tu..??





Kalau dulu tanya saya apa itu Kidzania....sumpah saya tak tahu.Masa memula KidZania ni bukak kat @Curve Mutiara Damansara pun saya tak tahu. Kawan saya yang nunn dok kat Kulim pun mai coti sekolah dah sampai ke KidZania. Tapi saya menten tak tahu dan tak dapat bayangkan pun. Melampau kann...Tapi tahap melampau ahhkak tak lama tauuu..Setahun je. Nasib baik company akak bagi tiket free pelancaran Citrex Reserch Centre kat sana. Kalau idak konherm tahap melampau akak jadi bertahun tahun lamanya. Eh..rasanya takyah la dak, akak nak citer apa itu KidZania, bukak bila...asal dari mana..rege tiket bape kan..dah basi.Ramai dah tahu..akak je yang tak tahu. Tapi kalau ada yang sekapal dengan akakkk..korang pegi aje la kat SINI..atau SANA.. complete dikk explanation dia. Tak pun pegi aje la laman sesawang kidzania tu.Apa susah.Jaman skang semua sudah dihujung jari...

Untuk orang yang jakun macam saya ni..siyess wasa nak masuk cuba jugak tau.Ya allahhhh bukan budak2 je yang seronok nak merasa pengalaman menjadi ahli bomba, model, doktor, pilot and macam macam lagi la.Saya punnn....Ye la jaman saya kecik kecik dulu xde aa tempat camni...Kalau tak konherm saya tak jakun.sumpah!


Tempat pertama depa masuk..sebab leh dapat burger..leh makan..jimat duit ibu..hehehe



Nampak sangat muka seronok...




Eina ralitttt...sampei panggil nak suh pandang kamera pun buat tak heran.




Tapi kalau Eicha kinting ni...
Asal nampak kamewa je...terus posing gitu


Phiewww...baris panjang taww
Padahal  nak masuk jadi minah kilang oreo je..heee
dah siap dapat biskut orea yg depa buat sendiri.
Tak sempat nak snap pic oreo tu
zasss habis kena makan..



Tak banyak tempat Izham leh masuk
sebab faktor usia aaa
siannn dia. mujur kat Vitagen ni...
faktor usia bukan penghalang..
Walaupun baju labcoat lebih beso dari dia..




Henskemnya anak bongsu ibu pakai labcoat ni..
Heheh..sowi puji anak sendiwi...




Yeahhh vitagen saya dah siap..
itu gamaknya dalam hati Izham 
tersenyum senyum sorang




Macam biasa..ibu menten nak posing jugak
hehehe
Thanks to Mbkyu DILA BANGI kerna sudi snapp pic kami
muah!



9 comments:

Queenie said...

hahaha CA, itu la "kelebihan" kita duduk KL ni....adik beradik akak yg kat kampung pun dah merasa macam2 kat KL ni, tp akak sekali pun tak pernah naik Menara KL tu, apa yg ada kat sana pun akak taktau! hahah, betul la jakun akak ni, kan?

bebudak ni selalu la gak pi kidzania tu, mmg sorga anak2...pertama kali pi, akak tanya la kat yg bongsu tu, "adik nak cuba jadi apa kat dalam tu?"

sekali tu dia jawab, "saya nak jadi penjual ice cream...."

ada karrr....

tp rupa2nya nawaitu dia lain, dia nak belajar dari mula cara bancuh ice cream, tentukan perisa dan how to dapatkan ice cream yg paling berkualiti dan the best! bukan sekadar goyang loceng kling kling kling tu arhahaha...

sayangnya takder pulak tempat proses ice cream kat situ..

Gya DuniaKu said...

Koi pun belum sampai lagi.. sebenarnya tahun lepas ada gak rasa meluap2 nak g situ. mengenangkan anak ni sorang n x de kawan jd pendam dulu kut2 ada sesapa yg nak ngirim anak2 leh koi bawakkan sekali.. tapi alfulusnya boleh tahan wasenyer nak masuk tu kan!!!!

last2 koi terlupa terus nawaitu sampai lah baca posting ahkak ni... nampaknya boleh arr koi pasang niat semula..

Uncle Lee said...

Hi Rossa, saya pun not be knowing apa tu Kidzania?
Ok, da tengok the very nice gambars here, now da tau.
Very nice pics...and good to see young kids learning to cook.
Begitu ada good potential get husband senang sikit bila older.

I love that kitchen, looks very high tech.
You sure got a beautiful smile in the pic....boleh jalan masuk longkang if saya dapat that smile, ha ha.
Have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

CA said...

Hahaha Sis Q.sgt la betul.itulah 'kelebihan' kita yg duduk pinggir KL ni..konherm paling lambat sampei tempat tempat pemes..

Tapi saya dah sampei menara KL tu youuu..siap lunch kat westowen pusing2..haaa ko..jakun banget! pehtu pening..cesssss

betul sis cakap kidzania memang syorga budak.kita yg kena tunggu deme deme ni wase nak tercabot lotot...deme dok puas walau dah masuk 3-4 kali tempat yg sama.cuma Izham la sian..byk dia xleh cuba sbb faktor usia.siaaaannnn.

CA said...

Wehhh mona..jgn pasang angan..terusss aje terjah..memang beh.tapi nak puas pegi weekday konherm anok awok puas..kalo pegi wiken limited je kang..asyik jenuh berbaris nunggu aje aa..buang masa...

baik awok cotikan je anok awok te sehari..oppsss..ajaran saloh gayanya..

tapi koi nok khabo..memang behhh!
tang rege tiket aje dok behhh...
heehee

CA said...

Hi uncle Lee..

So glad you singgah sini. So not only me tak tau kidzania la ye..tapi you logic mehh you tak duduk mesia...I yg dok kat mesia tapi tak tahu apa kesss kan..kan...

Kena lentur buluh dari rebung lor..supaya anak2 pandai berdikari gitu..hehehe...

Lee you jgn tgk lama2 senyuman tu.Nanti mimpi datang mlm susah tido lor....hikhikhik

Lee, have a nice wiken.you take care and simpan satu lagu dalam hati...

Amelia said...

Hi Rossa, I pun lately baru dapat tau this kidZania. Dapur dia orang bukan main high tech lagi... tengok pun shiok.

Nice picture macam model, very lovely smile. :)

CA said...

Hi Mel..

Uhh you pun sekapal dgn I ekk baru tahu what is KidZania...LOL

Yess kitchen semua mangih manggih.tu pasal I teruja nak masuk jugak.tapi faktor usia.. xleh masukkk..huhu

Tq for compliment..have a nice day ya...

Cikda said...

salam ros, betul la..sangat menarik kidzania tu.. nak puas hati tekan link SINI tu.. hahaha.. cikda pun tak pernah pegi lagi sini. maybe hari yg cantik adalah 6.5 ni.. hurmmm... menarik tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...