Tuesday, April 30, 2013

Dari Duniaku.. Harian Metro 26 April 2013






Semalam saya baca entry mbakyu Hana kesah  muncul lagi di media cetak. Kali ni dalam  majalah Aroma. Woww....woww!!! hebat kan cikgu tu..dah banyak kali tau blog dia terpilih masuk majalah. Well....bagi saya memang blog dia hebat...logik aa masuk majalah. Rasanya dah  ramai blogger masakan ni terpilih masuk majalah. Dan saya rasa mereka memang hebat! Blog mereka memang menarik!.Dengan jalan citer yang simple dan bersahaja...gambar gambar yang cantik dan mengiurkan.Perghhh...ngences sokmo aa bila tengok gambar gambar masakan mereka.Hebat kan. Konklusennya, blog blog yang terpilih masuk majalah semua kategori blog yang menarik .Blog saya..???? isshhh xyah la tanya. Jauh panggang dari api.Tapi...tapi...( sambil malu malu kucin') saya pun macam tak percaya bila blog saya terpilih untuk muncul di media cetak jugak. Bezanya..blog yang manggih manggih tu muncul kat majalah glamer.Blog saya muncul kat surat khabar yang tak kurang glamernya hik..hik....alaaa Harian Metro.....errkkk tak percaya??? Alaaa percaya la..percaya la...pelissss....tu dah tepek bukti pun.So korang memang tak de pilihan..kena percaya jugak.

Mesti ada yang nak tanya apa perasaan saya kan...kan.. Perasaan saya...Uhhh xyah cakap la.Macam2 ada dik nonnn. Rasa seronok..rasa hepi.. rasa bangga..ye la sebab terpilih kan..Ingat senang ke? (ce..ce..eksen nampak..). Tapi dalam pada seronok..hepi..bangga sebenarnya terselit jura rasa malu..rasa segan..rasa takut.Siyesss... ye la..saya sedar blog saya hanya blog 'sekadar pinggiran' je.Baru 3 tahun lebih lebih je usia blog saya ni.Kiranya masih dalam process belajar.Jadinya, kalau dah masuk dalam paper walaupun tak ramai yang notice tapi sure ada gak la yg nak terjah blog saya ni kan..mesti ada yang nak tahu apa yang menariknya kat blog saya.Macam mana blog Dari Duniaku...boleh terpilih masuk Harian Metro.Kan..kan.. betul tak?? Tu pasal, tak pernah pernah rating statistik kunjugan tetamu mencecah seribu lebih. Tapi pada hari jumaat tu..inilah yang terjadi.....( Sila lihat bukti lagi kat bawah ni ye...)



Haa..skali lagi korang xde pilihan..kena percaya..heeee


Wow! terkesima saya sekejap. Tu yang terus terkedu tak hapdet belog...Rasa berada diawang awangan je..Huhuhu..Itu baru masuk Harian Metro.Gamaknya kalau masuk majalah cam Hana, Izah Daut, Kak Ita, Chah, Kak Wan, Ibundo, Hajah Ummi dan ramai lagi tu..emm ntah la..harus demam seminggu saya dibuatnya.Apapun saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang sudi menjengok blog saya ni.Malah ada yang sudi jadi follower tu.Auchhh acik terharu.

Terima kasih buat Faizah wartawan Harian Metro. Penceritaan anda sangat jujur.Tidak ada tokok tambah.Itu la soklan itulah jawaban..Tiada  fakta yang lari dan terpesong..Tiada kata kata melebihi hakikat sebenarnya. Segala penuh jujur.Begitu lah kehidupan ini.Harus jujur. kann..In shaa Allah, selagi saya diberi peluang bernafas dan menikmati nikmat dariNYA ini,selagi itu Dari Duniaku.. akan terus ujud. Terima kasih semua...

16 comments:

Amelia said...

Hi Rossa, wah... glamor masuk Harian Metro. Congratulation to you, my dear. At least dapat masuk paper... ok mah, that's very good already...next on the way masuk majalah lor. :) :)

At least your 3 years effort and hard work is worth it. Keep up the good job. I always enjoy visit your blog, nice pictures and delicious recipes too. Tuan rumah blog ini pun cantik molek. :)

Have a nice day.

Gya DuniaKu said...

caiyok..caiyok.. tu menunjukkan ahkak ni hebat....
congratulation............. sgt-sgt... bangga tau ada juga kenalan yg GD pernah borak2 gelak senda gurau masuk paper... ohhh.. I tumpang bangga..

dilabangiWORLD said...

aku tumfang BONGGO erk ndok ROS
teruskan dengan karya mu

Azlita Aziz said...

Tahniah Ca semoga ianya menjadi inspirasi untuk terus berblog

CA said...

Hii Amelia...

How are you...mana pegi.lama menyepiii...miss you la sis..hug you ketat2

Thanks dear...malu aaa simple story only. anyway as you said..at least masuk kan..kan...

Dear you masak apa..nanti kejap lagi nak masuk pondok you bawak mangkok tingkat tauuu...

Happy labour day esokkk....sure byk menu you masak...take care..love you sokmo....

CA said...

Mona aka GD..toce2

koi malu jugok benonye..sbb blog koi ni apa la sgt mona..tapi deme te nok juge terjah umah akak...maka gitu la jadinya...

moga awok pun sukses ekk..skang byk tempahan juga tu....take care dear...muahhh!

CA said...

Mbakkyu DilabangiWORLD..

Tq..tq.. :)

CA said...

Opocot..tanjat gegel...
uhhh...betul ke tidak ni..mcm mimpi aaa kak Ita singgah blog saya...

Thanks Kak Ita, sudi mencemar duli terjah blog saya. Kak Ita la one of my inspiration untuk terus berblog.Blogger blogger diva macam kak ita ni la buat kami blogger baru bersemangat. Respek you all.Share information dan tunjuk ajar dengan penuh ihklas...

Thanks kak Ita

Ibu Rawiwa said...

mbakyu, jap lagi berderet2 offer dari majalah. nyong tumpang gembira.

Queenie said...

waduh! sorang dah masuk paper, soranglagi dah masuk tv, rasa makin tak layak jer akak nak duduk dekat2 hihi...tahniah la rossa, apasal la akak boleh miss pulak paper tu ek? la ni nak cari arkib mcm takder ruang jer, naper ek?

moga bertambah glemer dimasa hadapan...

hana said...

kuwe pon layak mbakyuu... wong jowo ayu2 selalu ne muroh rejeki.... kikikikiki... tahniahh.... aku sukak kok sbb kuwe konco ngobrol ku! hihihihihi

Chah said...

Waduh mbakyu walinong pa wang kas retis kesuwo le ni...haha....errr hang dah ada meneja blom? Aku kira rate2 cm aku caj nurfathia gitu la...boleh bha kata kao? Hhahah

Rohah said...

Tahniah mbak ayu,melebu harian metro.Aku jowo selangor ki mbak...temu regu / tambah dholor jowo..hehe...

Mamasya said...

Tahniah CA muncul di Metro...kalau ada kat Msia terus pergi beli senaskah ni.moga CA terus bersemangat berkongsi resepi dan cerita di blog.

Cikda said...

ha..kan.. cikda dah kata.. tak menyesal cikda terterjah kat sini.. Alhamdulillah.. cikda pun numpang kembang idung gak.. tumpang baca pon dah kembang idung.. apalagi tuan punya badan kan..

ok teruskan berblog. cikda suka gaya ros..

Anonymous said...

Akak comel...nanti saya nak Pavlova lagi, buleh? ...weee

p/s: Lee Min Ho nak datang Mesia bulan depan...weee

- Faizah Mohamed, HM -

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...