Sunday, September 29, 2013

Hepi besday Damia ~ Tempahan Jihan for her princes






Salamm u alls...wowww! lama acik tak jengok sini. Betul aaa kata ibu rawiwa...bukan takat sawang, macam macam ada beb. Bz ngalah kan menteri kot sampei tak singgah langsung Dari Duniaku...Haissshhh nak kata tak de citer nak share, nampak beno menipunya...senang citer memang bz campur dengan dilanda tsunami M!!! Haaa ko..kalau dah tsunami tu paham paham aje la ek. Kesannya parahhh.


Ok, tak yah melalaut panjang..kata bz kannn, so kita ringkas citer..kita masukkan citer yang mana sempat je la. Nak susun ikut atur susur galur segala kang lambat plak...jenuh nok mikir..jenuh nok ngingat hok mane dulu nok masuk sini. Mentara gambo ini yg koi jumpe..koi citer share story ni je la ekk.

Citer simple...dik Jihan ni tetiba mesej nok tempoh kek utk anok dia sambut besday kat skoloh tadika. Emmm bebudok jaman ini...sedihh ammat kalo dok sambut besday kat skoloh dgn kengkawan. Oleh kerana Jihan ni customer hok simple..dia cuma khabo nok kek, apa2 aje nak bawok skoloh anok. Kalo dia khabo nok gitu gini..koi suh aje dia tempoh ke kak Azlita....perghhhh marbeles ammat kek dia. Memang koi ternganga sokmo nengok gambo kek kak Ita te...caiyokkk caiyokkk.




Haaa...gini je rupabentuk kek hasil nukilan saya. simple je kannn.Tu pun giegil nak siapkan. Budak budak konherm suka coklat kan..jadi saya buat kek coklat moist gitu. Resepi ni saya intai kat dapur Mamasya. Dah tak terbilang bape kali saya buat guna resepi ni sebab paling senang paling cepat and anak2 cakap sedap! Tak caya??? Ishhhh meh order dengan saya...tapi kalau rajin ce u all buat sendiwi ikut resepi kat SINI. Terjah la kat sana ekk..tak sempat dah nak tepek kat sini...nak cepat..kata bz..kannn..Alaa u all klik kat situ zasss terus je kat wesepi tu. Tak yah dah kowang nak kena belek2 or selongkar dapur mamasya nak cari which one wesepi yg ai guna...ehhh ko terselit plak bahasa omputiss ekk.

Untuk topping plak..saya buh topping whipping cream je. 1 1/2 cawan whipping cream ( non dairy tau...) campur skit dgn gula...ikut manis kesukaan gitu. Pukul sampai kental...pehtu deco je la ikut  cara memasing dan buh la kaler kegemaran or ikut tema memasing...

Tq Jihan for order...muahhh!
Nite u alls...nak titon dah...moga esok kaki dah ok la...huhuhu...
Bukit Broga punye kes la ni...nak jalan pun seksa makkk....
Nak tahu apa cerrr...jangan lupa singgah sini lagi ye..
next saya akan share citer tu...
tungguuuu....
(^_*)



4 comments:

Bbwana adienia said...

cantik deko kek walaupun simple..

Queenie said...

amboiiii.patut la asyik ujan jer ptg2, upa2nya ada come back dah!
jenuh koi nunggu! ingat aok ralik mereloh! haishhh....kohot ora nunggu nih! sampai dah senyor, baik tak melalok lagi...apa cer babe? aok tak windu kan koi?

CA said...

Tq Bbwana adienia...
deco ala kadar sbb belum pegi belajar..hehehe

thnaks singgah sini

CA said...

Yuhuuu sis Q..

Thanks singgah sini. weehhh.....mau takkk...ofkos aa koi windu awokkk....muahhh!

errr cop! gonner aok pandee ammat cakap pahang ni...musykil koi..hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...