Thursday, December 5, 2013

"Trauma" - Baru saya tahu dan rasa bila....






Salam buat semua.

Alhamdulillah saya masih diberi peluang dan kesempatan untuk muncul di alam maya ni. 30 November 2013..adalah antara date yang mungkin saya takkan lupa. Well..even it's not special date...anyway for me that date make me know what is trauma and I feel that. Phiewwww! Kejadian berlaku sangat pantas dan macam tak percaya.Bukan pertama kali saya lalu jalan tu...dah berbelas tahun kot. Saya rasa kali ni saya tak speed pun...rasanya tak cecah 80km/hr pun..tapi tu la...nak jadi..xleh kata apa.

Betullah pepatah orang jaman dolu dolu...malang tidak berbau.Kalau berbau cam doyan tu kan..idak ler kita nak tempuh benda tu kan...idak le kita nak cari benda tu kan.Apa pun alhamdulillah..saya bersyukur saya selamat. Now kete kat bengkel nun temerloh. Seminggu dua jugak la kot nak siap.Memandangkan kerosakan kete tu agak teruk...

Selepas kejadian saya cam rasa ok je..xde apa2. Tapi malam tu baru saya rasa...duhhh..terbayang bayang kejadian....naik kete pun rasa lain macam. Bila hubby break saya dah serammm..saya dah takut.Ahhh ni ke yang dinamakan trauma? Padahal saya takde la luka teruk...cuma lebam sikit je...huhuu.Even cuma lebam sikit tapi hingga hari ini...demam saya tak kebah kebah pun...next la saya sambung citer detail kejadian ( kalau ingat lagi). Ni dah laloksss lepas telan bertimbun dadohhh....rabannn...

nite...muahh!




4 comments:

Amelia said...

Hi my dear sweetie, sorry to read about your car accident. You ok, hope you takder apa apa. No wander you senyap..... wishing you speedy recovery and relax...sayang.

You take care, be seeing you. With lots of love and hugs to you.

Queenie said...

Salam Rossa...debak debuk hati akak baca...Alhamdulillah takder apa2 serius berlaku kan sis...mmg betul, benda nak jadi takleh nak watper..

aok hati2 ya lenkali...koi sure pakcik kat Toronto tu dah lenguh nunggu aok dok masuk2 hahaha....

Shane said...

Hello Rossa, Holy Smoke! So happy you and hubby ok, and only slightly 'lebam sini sana'....
But your car took a hammering! Anyway, fortunately its the side fenders, can be replaced with a new one. Will look as good as new.

Yes, I can imagine the fright you experienced and the trauma....it'll take a few months to get over that, but you'll be fine.
You just stay easy....

I once long ago got hit by a Mercedes taxi, my going in excess of 125 miles an hour....my car masuk oil palm estate 100 yards, nasib baik missed the oil palm tress...
And yes, took me 6 months to get over that incident.
As well after that I changed from my Alfa Romeo sports car to a slower Japanese car, da takut, ha ha.
You have a nice weekend, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Shane said...

Hello Rossa, just dropped by say hello.
How you?
Best regards.
Lee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...