Friday, January 10, 2014

HELLOO...dah masuk tahun 2014





Salam semua....salam 2014. Helloooo dahhh 10 hari masuk tahun 2014 tau. Bawu skang nak wish selamat tahun baru kat kawan kawan layar lara.!!! Ya ammpunzzzz apa kes tu? Kalau bubur, bukan takat dah basi..dah tumbuh kulat pun kan.Hah!..apa alasan kali ni? Bz?cehhh...dah muak dengan alasan ni...Malas??? also same ..alasan stereotype ! Tapi alasan apa lagi yang ada? Tak kan nak bohong kotttt. Tapi kalau saya bohong pun, uolls bukan tahu kan...create plak citer sensasi..konherm malatop ! Aci????? Heeeee...


Tingat plak ada sowang member saya ni..dia wasap.. wish Hepi new year kat saya on 1st January tu...tragisnya, bawu semalam saya reply wasap dia. Selamba dia reply...ehh ko pakai calendar negara mana? or Planet mana ekkk..aku wasap ko 1st January bawu sakang ko wish new year kat aku. Ke ko salah adjust date or ko bawu tersedar dari koma..??.perghhhhh!!!! Debus! debus! kena baikkkk dari member tu....kaw kaw dia perli saya...grrr grrr...But then, saya gelak sendiwi baca wasap dia.Sikit tak rasa marah or kecik hati dengan ayat sadis dia tu. Memang betul pun...kawan apa la saya ni...hilang senyap sunyi dengan dunia sendiwi aje.Sampai wasap pun tak leh nak reply.Dah hilang jari ke untuk menaip nak reply wasap dia? Kheennn..





Sama la jugak dengan kes saya kat layar lara ni...pondok saya ni...senyap sunyi habis!Yess..betulll....ini blog saya...memang dunia saya la kann...So, suka hati saya la nak senyap ke..nak hapdet sokmo ke...or nak apa skali pun...tapi saya lupa..saya ada follower...saya ada kawan kawan layar lara yang sudi singgah pondok sini..yang sudi tanya khabar..and ada tu sangat prihatin kat saya ( errr ada ke...perasaann & syok sendiwi..hehehe) Jadi saya tak boleh la pentingkan diri...maybe ada adik adik layar lara yang baru nak berjinak jinak dengan dunia masakan dan perlu bantuan...bertanya kat N3 yang dolu dolu..tapi haghrammmm ahhkak tak amik kesah ekk... kalo camtu totop aje la pondok ni kann...The best thing...from dunia blogger la saya dapat kawan kawan baru..pehtu nak stop camtu je...putuskan silaturrahim begitu sahaja...Ohh sangat merugikann...

Demi tak mahu saya terus dalam kerugian, saya kena cari keuntungan! ye...kena untung!!!...errr..tapi apa kaitan dengan keuntungan ni...macam dah lawi tajukssss je. Haissshhhh! Moh la ke point sebenonya...Point dia simple! Just nak ucap selamat tahun 2014. Moga tahun 2014 ni memberi lebih kebaikan kepada uolls. 2013 dah jadi sejarah.Setiap yang berlaku tu pasti ada hikmahnya dan panduan untuk kita terus menempuh tahun 2014. Maybe dah agak lambat ucapan saya ni...tapi tak kira..saya tetap nak ucap jugak.. blog saya..dunia saya kan...so??? paham paham aje la...muahahaha...bawu je kat atas tu cam ayat insaff...tiber je tuko tumbuh tandukkk...




Ok In sha Allah...nanti kita citer lagi..share citer citer terkini or citer imbasan tahun lepas...ye la..citer drama pun sokmo ada flashback ...saya pun akan ada agenda gitu...bawu la bervariasi.




Bongsu ibu dah beso..dah sekolah tahun ni.
Excited sangat!! Baju tu beso..saiz utk dia xde stock tapi naakkkk jugak
Udah macam kain sengkert plak suar dia
Hari pertama persekolahan seronok sangat sampai tak nak balik
Komen dia ;-
"Sekolah tu sedap la ibu, ramai pompuan.."
Errkkk!!! Ibu terkedu.



6 comments:

Queenie said...

slamat tawon bawu babe!

bawu sedor dawi koma?
pegh ayat pedas power gitu!
tu la kdg akak pun maleh nak blogging lg esp bila tgn tak menang nak capai semua benda dlm satu masa tapi...haaa tp ada tapi2 tu...tp naper masih akak tak totop blog lagi? jawabnya bior la wahsiaaaa...
heheh

moga tahun2 mendtg kita sokmo happy n success kan sis!

Shane said...

Hello Rossa, I always have fun reading your 'foreign language'....as mentioned before, yours the only one I will read loud, then laugh pronouncing it.
Reason being your words brings back memories of Trengganu and Kelantan to me.

Always interesting read your thoughts, and yes, its the new year....and my 3rd year of having you as a good friend.
Wishing you all the very best of this new year, the year of the Horse.
Simpan satu lagu dalam hati.
Stay beautiful. And hold that beautiful smile of yours.
Lee.

Amelia said...

Hi My dear Rossa, Happy New Year to you and wish you all the best in 2014. May your dream come true.

Have a beautiful weekend.

CA said...

Hi Sis Q...
Hepi new year...muahhhh!
Ye la sis...kalo ikut kadar kebizian bila x sempat nak hapdet bloq..memang patut totopnya..tapi tu la..ada tapi..and xleh nak khabo mende hok tersirat tu...

Tq singgah sini..

CA said...

Hi Lee..

Thanks sudi singgah pondok I lagi.Ingat lama I tak open pintu pondok wamei yg majuk...bila you drop sini means...you memang member layar lara yg ma-be-les..

I jugak menten tak sempat singgah pondok you..ada je halangan huhu..

You take care..simpan satu lagu dalam hati and take care

Terima kasih seribu sokmo singgah pondok saya..

CA said...

Hi my dear Sis Amelia..

miss u babe..
Last week sempat singgah ypur pondok kejap..x tahanzzzz..panas beb..hahaha

Hepi new year to you too....wish all the best to you to...muahhh!

Sayang you sendat2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...