Tuesday, May 12, 2015

"Hari Ibu" Sambut ke???






Salam untuk semua..Apa khabar..sihat??

Allahuakbar....apesal uolss tak seru saya. Kann saya dah pesan andai saya tak munculss tolongggg la seru. Tengokkk....lepas moncolsss bulan Feb...saya terus senyappppp balik. Uollss aaa tak mau seru saya....Opsss! Salah saya ekkk???...bukan salah uollss. Sorry...hehehe....Camtu la lazimnya manusia ni kan. Semedang nak salahkan orang...menten diwi sniri tak pernah salah.Yang ye nya, semangat blogging tu yang  tenggerramm timbul. Tak ada kena mengena pun seru tak seru. Padahal masa new entry bulan Feb lepas, bukan main dalam hati tu bercita cita...akan up date setiap minggu. Resultnya....sniri mau ingat la beb..Semangat belum cukup membara!!!!




Ok, saya tak nak melalut panjang. Tetiba membara plak nak masuk sini sebab saya nak abadikan apa yang anak anak buat utk saya pada hari ibu yang lepas. Pelisss ye bukan nak show off or nak tayang kat uolss...just nak simpan kenangan terindah ini untuk tatapan masa akan datang. Mana la tahu...sok sok cucu cucu saya baca blog nenek dia kannn...kelasss ko jahh nenek ada belog haaa ko hado???

Pada dasarnya saya idak ler menyambut Hari ibu ni...dulu dulu memang tak de pun hari ibu...kita menten je kann sayang mak kita....and takleh dinafikan pun jasa ibu..kasih sayang ibu... pengorbanan ibu and segala kisah ibu ni tak akan tertulis la kalau nak citer.Sebab terlalu luas..terlalu besar...tiada batas kasih sayang seorang ibu... Anak anak saya ni pun benonya not really extreme celebrate Hari ibu ...saya pun tak de la nak encourage depa to celebrate Mother's day ni...gamaknya dok dengar iklan iklan kat tibi..deme pun suka suka la jugak buat kad ...buat ucapan and so on. Dah malam baru la dapat kad...dapat ucapan bagai tu...Tapi idak le saya sentap pun lambat bebeno deme buat ucapan. Tacing lagi ada aa baca kad depa buat tu.huhuuhuhu...


Ini Kad dari Shazriena
Anak no 3
Dia memang suka melukis...tetiba cantik bebeno la mata ibu dia kannn..kann
Antara ayat dia yang syahdu
" Ibu..sy selalu ingin lihat ibu gembira...ibu bersabarlah 
kerana orang yang bersabar itu akan ada ganjarannya "
Emm...ayat ustajahhh sangatt..


Ini Kad dari Fariesya Hanum
Anak no 4
Dia pun suka melukis macam kakak dia
Sangat rapat dengan Shazriena..sbb tu lukisan pun hampir sama
Shazriena tu macam idola dia la konon kononnya..
Antara ayat syahdu dia..
" Ibu..saya ingin bersama ibu di akhirat nanti"


Ini Note dari Anis Izzati
Anak no 1
Ramai yang cakap Izzati ni iras wajahnya sama sangat dgn saya ( *_ ^)
Note ni dia tulis kat Hp saya
Dah pagi baru saya baca
Biasa la..ibu dia cengeng skit..pepagi leleh baca note ni



Ini plak bideo dari Azrul Syahmi
Anak no 2
Biasa la lelaki..tak reti nak bermain dengan kata kata
Tapi sangat mahir bab main game and computer
Yang paling saya heran..
Letak la password apa pun kat HP or notebook saya
Menten dia boleh masuk..buang password
Hebattt kannn!!!
(sapa lg nak puji anak kalau bukan ibu dia sniri..)
Dia letak bideo ni kat FB dia...pecah wahsia ibu dia suka selpi muahahaha

Gini la Hari ibu bagi anak2 saya...lain anak lain caranya.
Yang bongsu je masih blur blur...
Tak de kad or apa...x kesah pun hahaha
Yang pasti kasih sayang saya pada anak2 is infinity
(Eh ibu  mcm tiru ayat izzati je kann.. cari la ayat sniri...apa la ibu ni)
Dear Anak2 ibu...ibu love you till jannah
To my lovely Mak..Darsiah Karison
Memang tak terucap..tak terbalas apa mak dah buat utk Ani
Ani sayang..sayang..sayangggg sangat kat Mak
Khas utk mak
\/
\/
\/





Untuk semua wanita yang bergelar ibu..mama ummi atau apa jua gelaran..


Muahhh!!








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...