Monday, July 2, 2012

Pavlova - Tempahan ** Jue **





Heee..terkujat punya pasal terus sunyi sepi ekk. Fobia kejap. Pegi buat pendua kunci pondok banyak banyak skit .Kot kot jadi lagi ke..hahaha..jongos!Belog pinggiran pun tak weti nak urus. Berrum belog cam retis tu, yang sehari berriban owang singgah. Ini bilang dengan jari yang ada kat diwi sendiwi pun tak habis nak kira wehhh..


Terkujat..terkanjat..semua ada dek kewana pewistiwa itu...membuatkan mood nak berbelog jadi terus sejuk kejap.Dah la sebelum ni asyik suam suam kuku. bila kena tragedi terus sejuk kedi. Teruk beno gayanya ekk...apaaa raaa...




So apa kaitan pavlova ni dengan kesah terkujat terkanjat ko? Konherma takde kaitan langsung sama ada yang masih hidup atau yang telah pergi. Sebagai permulaan nak kembali berbelog, saya paparkan la dulu apa yang saya lalui selama saya terkesima tu. Pavlova ni order by Ibu muda bernama Jue. Order sempena besday hubbynya yang sangat suka pavlova. Kalo nak wesepi sila la pegi kat SINI. or kat u-tiup pun banyak.saya tengok kat situ jugak nak tengok secara live gitu.




Jue order 2 ketoi sebab takut tak cukup. And jangkaan dia tepat bila dia sms kat saya walaupun order 2 biji tak cukup sebab hubby dia memang suke sangat. Ayat2 jue yang buat saya terharu " Sis, masyaAllah...sedappp sangat. dalam masa 5 menit je licin your pavlova.padahal kami semua baru habis mkn heavy lunch.Thanks sis..thanks...I will order again soon...". Alhamdulillah...memang dia order lagi...Thanks Jue.Tapi tu la...takde rejeki nak jumpa Jue,tiap kali you pick up that Pavlova I'm not around. So sorry.next key.muahhhh!

9 comments:

Rohah said...

cantiknya pavlova..

Anonymous said...

CA,hullo pretty girl,as usual sedaaap bersih kemas dan teratur awet muda wesepi tak selit pun next n3 lah tu,memang ilmu nak dapat bukan senang gitu,kena lah sabar betul tak aahahaha,bukan apa Aunty ni sibuk aje dok tanya,uncle dah bagitau wesepi bear2x ya itu panjat gunung,panjat pokok kelapa,tidoq mesti cukup and makan desserts selalu yang ada campok honey supaya manis slalu tapi dia insist jugak suruh tanya CA. ok gotta go celebrate happy birthday kat AMELIA nya party mesti banyak honey bunny kat sana LOL dari uncle AL.

Uncle Lee said...

Hi Rossa, WOW! You made these? I am impressed! Looks really lima bintang!
Something we might see at top class restaurants.
This what I call lupa nama mak cake.

And your display and presentation really beautiful......very classy.
I like the background, those gold leaves.....
You have fun and keep well,
Lee.

Gya Duniaku said...

santek arr kak....marbeless gitu..

CA said...

Tq rohah..muahhh!

CA said...

Hello Uncle AL

Ammpunzzz...cheq lupa nak boh.xpe..xpe next entry ekkk..bukan kudukuts tauu tapi dok nak cari apa yang bole dishare and bole ke apa yg sy amalkan tu adalah petua utk awet muda...anyway insyaAllah sy akan share..tell auntie ye..muah2

CA said...

Hi Lee

Thanks drop here..thanks for your compliment You ni..sokmo2 lupa nama mak. hahaha...

err 5 bintang je ke? ingat you nak kasi soploh bintang...I buat dua tu..so kira bole la jadi soploh bintang kan..kan..

Lee, tu grill umah I la...not gold, tapi dlm gambo nampak cam gold plak ekk..perghhh kelassss jadinya hahaha.

Lee, you take care..simpan satu lagu and terima kasih seribu singgah sini...

CA said...

Gya Duniaku @ Mona,

toce..toce..tapi mona pun apa kurangnya..makin mantop menu skang.bravooo...gambate ne..muahhh!

Amelia said...

Hi Rossa, wow... cantik dan sedapsss best. Gambar pun cantik sekali.

I belum pernah wat Pavlova, nak masuk list lah tapi tak tau bila nak wat, hahaha

Have a nice day, jumpa lagi. Cayang you, muahhzzz.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...