Sunday, December 4, 2011

Order Last Minute....Nak Bawak pegi LONDON plak tu...






Customer saya sowang ni memang 'UNIK' skit. Dulu pernah order kek marbel jaman dolu yang saya rasa tak ramai owang jaman skang ingat kek ini. Tapi dia menten meminati kek yang jauh dari rasa gebu butter...Ye la..lidah lain lain kan..citarasa pun pastinya berbeza. Kalau semuanya sama, kehidupan ini tak ada indahnya..tiada cerianya..semua sama...bosan kan..


Semalam dalam dok jaki tengok status teman FB update dah pegi tengok citer Ombak Windu. Grrr grrr jelesszzz. dapat mesej dari customer unik ni. Nak kek karamel dan coklat kek. Uhhh ingat dia just nak makan2 dengan family dia..wupanya dia nak bawak ke LONDON sebagai buah tangan buat temannya di sana. Ammpunzzzz....rasa tak sanggup nak terima. Pastinya di kota LONDON tu bersepah kek yang lebih mar-be-les dan enak..apa kelasss kek saya. Dah la saya bukan pro buat kek...sekadar suka mencuba resepi2  yang menarik. Kalau tak mengenangkan yang dia adalah teman seperjuangan di SINTOK suatu ketika dulu, harus saya tolak tempahan ini. Siyesss....sebab saya akur dan sedar kemampuan saya dalam membuat kek sangat cetek.



Bila buat kek ini...saya tidak merasa terlalu nebes...sebab dah biasa..
Cuma giegil sikit2 je..lagipun...




Tang lorek melorek ni buat saya teruja...
Bermain dengan kaler buat  giegil tu hilang untuk seketika....hehe





Haa...tadi dah syiok main kaler...
kek ni buat saya gigeil balik...
Memang pernah buat tapi untuk makan anak2 je..so debar tu lain macam je...



Apatah lagi Kek ni....Ammpunzzz laaaagiiii saya giegil
Sebab ni la pestaim buat....doohhh..





Saya memang buat 2 jenis kek coklat.
Moralnya satu untuk kanak2 riang kat umah ni...
Cuma saje je suh customer unique ni pilih...hehe





Akhirnya kek yg ini pilihan hati Customer...





Apalagiii...segereee aaa hantu cengkerrat ni soh poton' hok se lagi...layanzzzz



Buat Customer Unique..thanks for your oder.Ammpunnzzz andai nanti tidak memenuhi selewa owang LONDON.Selamat bercuti and enjoyyzzz your vacation.Jangan lupa omeyage untuk saya...ahaks!


13 comments:

Ibu Rawiwa said...

wauuuuuuu..... sampai ke london tuh!!!!!!
syabas puan rossa...

CA said...

haha...Ibu, xde maknanya...sebab customer tu nak bagi kwn dia owang mesia jugak..bukan owang putisss pun...hehe..

Chah said...

Kalau yang memiliki Selera pelik2 tu cm tau doh gerangan empunya diri....errr napa dia tak tapau pulut lepa sekali?

JALAN REBUNG said...

perghhhhh,

cake seceret recipe pun tak sampai lagi kat sana CA punye dah sampai ....

Zamz said...

Nok sikit boleh.... lama doh kome ngidam nak makan kek awok ni, asyik nengok dlm gambor jer...

Keluarga Muhsina said...

macam ku tahu juga gerangan customer unik ni...hahahah takpe la CA, rejeki jgn di tolak

Uncle Lee said...

Hello CA....nak hantar airport chepat, send to Canada. Boleh? Ha ha ha.
Wow! I love the cakes, love the colours, very sexy colours too.
You are very good, mixing colours......macham rainbow.
Lucky customer.
You have a nice day, keep well.
Lee.

man said...

nie kira promosi barangan buatan malaysia...

CA said...

Chah...

ehem..ehem...TST
Jangan sebut pulut lepa....sbb aku pong suke..tapi badan dah tak tahanzzzz..angin daaa

CA said...

Jalan Rebung aka Bang Bull,

Duhhh....cam langit dan bumi aa kek guwe dengan kek singkerret wesepi tu... ;-)

CA said...

Ibu muhsina aka Intan..

Emm...dah borre agak ekk siapakah gerangan kastemer tu ekk...TST gituwww..
ahaksss

CA said...

Hii Uncle Lee

Sangat suka hati you drop by here. cepattttt...cepattttt...give me your address. I will courier to you..or pls send your private jet to collect the cake..

Unclee Lee..thanks your compliment.You take care.I think winter already started...simpan satu lagu dalam hati...

CA said...

Man,

Alhamdulillah...kebetulan.
Semoga sebagai tapak permulaan gitu.. ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...