Wednesday, May 30, 2012

Hepi Besdayyy.....






Ehem..ehem.. Hepi besday untuk diwi sindiwi ...hehe..dah lepas lama pun kejadian ni.Habis tuan tanah terlantar lepas sambut besday...tu yang citer dah basi. Gamaknya terkezut atau sedih nak meninggalkan angka 3 kat depan. Ye la..tahun ni tahun terakhir saya sambut besday dangan angka 3 kat depan.Tahun depan (eh banyak pulak word depan...) dah masuk 4 siries gitu...wahhh makin kelasss you..4 siries..* ayat-ayat menyedapkan diri sendiwi...(sambil tengok cermin membilang garis kat bawah mata..emm ada 2-3 je..so muda lagi.jerawat pun bukan main galak timbul.Konherm makin muda wemaja) ahakk!



Emm..menten si bongsu saya ni Izham akan tiup lilin.Tak kiwa la besday sape.Dia yang kena tiup lilin.Kalau tidak, banjir umah dengan lelehan airmatanya...hisshhh...Layannnnzzzz....



Hehe..berusha keras meniup lilin..


Kek comel dan cantik tu My Rambo beli kat kedai area puchong perdana gamaknya.Walaupun saya melarang Rambo untuk membeli tapi agaknya dia terdengar soklan Izzati .." Ibu, besday ibu hari ni kek buat sendiri ke...hehe alahaiiii siannn ibu.Tapi kek Ibu sedap.Tak yah beli pun takpe kan bu". "Ha'aa...tau takpe" saya menjawab perlahan " Tak tahu tanya...kan Ibu" errkk tetiba ada plak sambungan ayat dari si Eicha kinting buat kami semua ketawa

Habis sesi gelak ketawa kami anak beranak terus rambo berkejar beli kek. Excited anak-anak tengok kek yang cantik.Saya pun terkesima tengok kek tu..cantik! Masing-masing nak potongan yang besar.Bila menjamah...masing masing terhenti selepas suapan kali kedua dan masing-masing (bape kali masing-masing daa...) cakap kenyang dan akan sambung kejap lagi...Kikikik..saya dapat agak kenapa.Rambo pun memandang paham...Maka saya teruskan niat saya untuk membuat ini....




Pandan Layer Cake.
Pe-be-ret saya 
Maka tertunailah janji saya kepada anak bujang saya Azrul syahmi
Dia pun suka kek ni.Rambo pun..Izzati Pun...
Izham jugak...dia la yang kejap kejap bukak peti'es angkut depan tibi ngap..& ngap
saya cuma sempat makan sepoton'
Tak mengapa hati puas sebab kek saya ni tidak senasib kek cantik yang dibeli Rambo..


Kalau tahun sebelumnya bila sepesel date sokmo gi dating mana-mana. Tapi untuk tahun ni masa sangat tidak memberi peluang untuk mengulangi perkara yang sama. Buat sahabat yang setia mendengar dan prihatin terhadap saya, jutaan terima kasih buatmu.Saya tahu,awak tahu siapa yang saya maksudkan.InsyaAllah saya masih utuh bertahan.Muahhhh!




Haa....Menu camni lagi sepesel woooo.Bila makan konherm tak hingat rupabentuk penimbang.
Lepas makan kalo pegi timbang pun mata tertutup, tak nampak kelajuan jarum timbang naik!
So jangan risau.....
Masak lemak Labu dengan pucuk manis.Bukan cucuk manis tau Lee.heee
Ikan masin gelama masam goreng bercili & bawang
Paru sambal & Sambal Belimbing itam
ehh tercicir plak ulam2 - pucuk kemangi & daun cekur

Alhamdulillah.....penuh dengan nikmat dan kegembiraan ...

10 comments:

Chah said...

wehehehe...aku lupe bestday hang ek...sbb ari ahad le tuuu..maklomla aipun lagi setengah thn je lagi nak nk 4 series tu yg lupess tu...* ayat penyelamat nusa dan bangsa takut kena luku...
hamboih demam2 makan tk hengat! menci aku nengok sayur pucuk manis tu!grrrr!!!
jawapan untuk stetment kat celah2 nun...mantopkan kekuda, bertahan!!!

Nieza said...

Happy belated birthday kak...sedap tgk kek tu cantik pula deconya:)

Queenie said...

alololo...besday gurl demam eh..

happy belated best day girl..
angka2 kat usia tu hang jangan dok pikiaq, lari kot mana pun depa hambat kita jugak naa...lebih baik relax cam beta ni ha...haha

lauk pauk mu the kejam the zalim saa...sib bek masuk sini pewut dah kenyangzzzz....

Anonymous said...

CA,Salam pagi,taniah kerana walaupun angka dah memanjat ke 4 series tapi masih cam model 2 series sports,ahahaha stay beautiful and happy always....Buat mu pretty CA....belated but never too late......

Awan berarak ceria,
tiada titis hujan,
pohon(bukan pohon kelapa tahiti) melambai,
tanda sokongan,
susuri perjalanan bertemankan senyuman,
dihari lahir mu pretty CA.

Usia meningkat ke 4 series,
membuktikan kedewasaan,
walau tanpa madah kata dan hadiah,
namun cukup uncle kirimkan sekadar ucapan.

selamat hari lahir,
iringan doa Uncle hulurkan,
bersyukur kepada Allah Swt,
atas nikmat usia buat CA.

CA, usia yg tuhan kurniakan ini,
hiasilah dgn amalan murni,
semoga ia menjadi temanmu.
Dalam perjalanan duniawi ini.

usia mu ibarat mutiara,
tiada berganti lagi, hiaskan iman bersulam taqwa,
agar sempat mengucup,
haruman syurgawi.

selamat hari lahir,
iringan doa Uncle hulur,
bersyukur pada ALLAH SWT,
atas nikmat usia buat CA yang pretty.
dari Uncle AL Penang.

CA said...

Chah,

No hal.small matter beb.Aku paham, hang sebenaqnya ketaq sbb hang dulu akan cecah 4 siries..ngeh ngeh
Anyway thanks banje nasi ayam..heee kiwa hadiah besday aku ekk...

Bab kekuda tu..kuda tua dah tak larat.aku dah dpt kuda muda..so dah pasang kekuda baru.InsyaAllah menten bertahan...ahaksss

CA said...

Nieza Tq.Muahhh!

err kek hok mane se dik? hok karrer pink or yg karrer ijo tu yg cantik???
huhu konherm ko pilih pink tu yg cantikkk kan...emmm memang cantik..terpesona je tengok...;)

CA said...

Yuhuuu Sis Q

toce..toce..muahhh! lepas tiup lilin tewus demam tanjat...muahaha...
tu la kan...wat seremmm je nak pikiaq pasai angka...biaq saje kan...amannn...tau tau dah nak ada tewima menantu...heeee.

Err ngences ke tengok lauk pauk tu...hehe dappp kan.memang saje nak tayang kat sis Q..muuuahh!

CA said...

Salam Abah AL..opss sasul Uncle AL
hee..dah rasa cam dapat kata2 dr abah kita plak.tu pasai tersasaul..

Dear Uncle AL

Thanks a lot your compliment words.Bab pantun tu yg x tahannzzzz...mar-be-les.kena je pembayang dan maksud.

Itu lah kelebihan orang mcm uncle AL. Selalu berbicara berdasarkan pengalaman hidup yang dilalui.Thank tak lokek untuk berkongsi dan menasihati di sini...

InsyaAllah akan terpahat dalam ingatan. Salam hormat dari saya buat Uncle AL dan family...

Zana said...

CA, kita syer bedey la... boleyla ti syer bedey kek lak kan... tiup sama-sama kan...

CA said...

Zana..

ye ke...wahh beh tu..nanti kita susun lilin manyak2..penuhn kek sbb campur umur zana ngan umur akak..wakakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...