Wednesday, April 25, 2012

Happy Birthday Izzati...muuuahhhh!





Semalam besday anak sulong saya Anis Izzati. Hari Isnin malam tu Direct je saya tanya nak kek apa.Tak yah buat suprise suprise la...tak sempat nak pikir adengan suprise memandangkan extra vaganza saya kena bersilat bila tetiba bibiks kena balik indon emergency...adehhh..silap2 tak balik terus...dah banyak kes macam tu.Kawan saya yang kat Melaka...Datin Chah..semua dah merasa..mujur Datin yang kat Bukit Jelutong tu maid dia pandai kembali ke pangkal jalan. Maid saya ni entah la..susah nak jangka jugak. Kalo tengok beg yg dia bawak...secara logiknya dia akan balik la..sebab bawak beg sandang kecikkkk aje...tapi kalau ditakdirkan dia tak balik..uhuk2...acik redho...





Ok..itu citer bibik..now sambung citer Anis Izzati. Pejam jelik pejam jelik dah 13 tahun anak sulong saya ni.Huhu..means saya makin berusia la...kan..kan...jap..jap nak belek bawah mata sat...dah ada kedut ke...ohh belum ada you..phewww...muda lagi la..hik hik...* ayat nak sedapkan jiwa sendiwi...





Mula Izzati nak kek Tiramisu...alaaa cheese tak de la kakak...pehtu dia nak Kek Lapis Pesona plak...Alaa..sama la kak..cheese takde..takleh nak makan esok...
emm..ok la ibu..kakak nak kek coklat.Tapi tak nak kek yang macam kek ayah tu..akak nak kek coklat sponge cam kat kedai kek King's tu..
Uhh..cam ni ibu kena keja kat kedai kek King's la kalau dah nak yg macam tu.Hati saya berbisik.Tapi ibu mana nak ngaku tak pandai buat kan.....pantas saya jawab ok..senang je...eksen!!!...pehtu jenuh selak buku wesepi...issshh nak gugel tak sempat dah...dah pkl 10.30mlm.Padan muka ko Jemahhh..




Give up tak tau nak buat kek apa...terus capai gula merah..tepung ubi, tepung beras...bancuh adunan buat kuih lompang/kaswi...uhhh tak de kena mengena kan...tapiii...DIA maha menyayangi...seperti saya menyayangi Izzati...dalam dok gode gode adunan lompang...tingg!!!! Hoye...hoye..I got an idea nak buat kek apa......



Kakak majuk..ayah usik lupa besday dia..
tu yang masammmm masa poton' kek


Terharu sangat-sangat bila kakak cakap...Ibu...sedappppnya...love you.kakak suka kek ni..sedapppnya...sambil makan sambil ulang ayat sedap...emm dappp...siyess sedap ibu..rasa la. Kakak pelawa saya makan bila dia tengok saya macam terpaku diam tak menjamah pun kek tu....uhuk2...tak sangka..tak sangka....sungguh! kek yang saya ubahsuai ikut naluri rupanya sedappp...phieww!


8 comments:

Uncle Lee said...

Hello Ros, tell your anak sulong Anis Izzati a gentleman from Canada wishes him many happy returns of the day. Happy Birthday, Anis. And all best wishes to you.

Wow! I love this cake! I am impressed how you can come out with this cake in short order. Outstanding!
Even though my bahasa sebelum Merdeka, I really enjoy reading your ha ha, foreign language....and surprisingly I manage to to understand too.

The cake is really beautiful. And that chocolate topping looks really delicious. One spoon masuk mulut, lupa nama mak, ha ha ha.
Have fun, Ros....and keep well.
Lee.

Amelia said...

Hi CA, Happy Birthday to your son.

Your cake very impressive, love the topping and the decoration. 2 thumbs up for you.

Have a nice week ahead.

Uncle Lee said...

Hi Ros, may I have your consent sekali lagi, ha ha, for that really beautiful picture portrait of you alone, in your previous office party posting
I will be putting out my new posting later maybe kalau no hiccups around 9am your local time.
With a kechik surprise for you.

Will be dedicating my new posting to you, *wink*.
Terima kaseh.
Have a happy day.
Lee.

CA said...

Hii Lee,

Already send yr message to my dotter. She teruja want to know you..haha..

Pheww...I also suprise beb...not expect sedap sangat..coz I tak suka coklat.For me biasa je la..I thought my dotter just nak amik hati I.Tapi bila my hubby, and anak2 yg lain cakap the cake sedap...tu yg terpaku kejap..

Thanks for drop here and your compliment...you take care.

CA said...

Amelia...

Err my dotter tu nampak cam lelaki ke...hehe...

Thanks singgah sini and your compliment.I'm not so good and creatif like you...still in learning curve.Wish can be creatif like you..

Have a nice wiken to you too.Take care..muahhh!

CA said...

Lee...
err you nak buat apa that pic..nak anto to modeling agency at toronto? haiyaa..itu pic not really good...I got better then that laa...

Adehhh...teruja nak tau ni..seremmm pun ada..you nak citer pasal apa ni..alamakkk suspen mood dah ni...
Anyway I know you'r good man..sure nothing bad story kan..kan..kan..<< ayat nak tenangkan pewasaan..

err...makin glamer I camni..konherm jadi retis lepas ni..haha..

Ok Lee...terima kasih for your kind word..your compliment and so on.Thanks an advance for your next posting..

Take care and simpan satu lagu dalam hati...

Amelia said...

Hi CA, thousand apologies, I salah faham that is your son. LOL

Sori ya, sebab I nampak dia macam boy. Tsk...tsk.. *malu I*

Hope you don't mind.. I dah masuk senior citizen category mata sudah rabun silau. ;(

Have a nice day. muahzz....*hugs*

CA said...

Hi Amelia..

No hal beb..small matter. my doter dulu masa baby memang mcm boy.dah beso rambut pjg then bawu nampak girl sikit hehe..

hug to you too..muahhhzzz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...