Monday, September 12, 2011

Cerita Raya 2011... Versen 1

Artis jemputan...ok la..terhibur jugak...


Salam...

Ya allah...kalo tengok pada tajuksss..memang tak berputar dalam otak ni nak tulih citer apa sebab penuh sangat dgn cerita ceriti raya. Siyesss...Banyak sangat...sampai tak tahu nak citer yang mana dulu, tak tahu nak pilih citer mana. Betul la cam kata kata status sowang kawan kat FB last week >> seseorang yang mempunyai terlalu banyak pilihan hanya akan merosakkan dirinya.....sudahnya aku pening dok pikir nak buh citer apa..nak start citer yg mana dulu.Grrrr grrrr kat diwi sendiwi sbb nak pilih citer apa pun tak weti...cehhh..ni kan dunia ko...ko pilih je la apa citer pun.. yang susah sampai pening apa kess...<< bermonolog dalam diri sendiri..


Jauh Parking...sampei je yg dua ni dah nak posing...grr grrr


Okey..meh aku start citer dengan majlis hari raya opis aku.. sebab masih hangat...citer yg suam2 kuku tu...buh kat penghujung syawal aa sebab masa tu mesti dah takade citer raya yg sensasi..hehe. Kat FB nun pakat dok upload gambo raya....aku jugak menten gambo perap darram kamewa..angin & bitamin M sedang melanda......Dolu2 tempat keje lama dok pernah pong buat majlis hari raya...just buat by department...Tapi company baru ni.....ya ammpunzzzz meriah beb...dengan hadiah....dengan duit raya..perghhhh...pemuwah tul...acik sukeeee...acik suke...


Teruja nak daftar...sabo tunggu giliran demi ricecooker..kikikik


Majlis ni buat kat  HQ yg terletak nunnnn kat Bukit Raja. Alahai..rasa cam jauh...ingat tak mau join.Tapi semangat berkobar2 bila tengok list lucky draw.Errkkk jamuan waya ada lucky draw??? tak pernah dibuat orang kan..selalu selalu masa company dinner je ada lucky draw...See hebat dok syarikat tempat aku keja...Nak tau apa hadiah2 lucky draw tu?? jeng....jengg....pakej Umrah, pakej percutian ke Perth, London, , Bali & China ( aku dok ingat detail hok China ni). Pastu ada Ipad, Samsung Galaxy, Tv Plasma 42', Nikon Camera, Notebook, Iphone & Emas 30gram...ya ammpunzzzz sape yg tak teruja.Sape yang tak excited...Pantas aku register kehadiranku dan jumlah anak2 yg nak dibawa...


Dok jampi2 nombor pendaftaran supaya jd no lucky...


Patutnya bole balik awal 4.30pm....tapi tetiba plak petang semahat tu banyak sangat keja...boss aku pun sakan nak siapkan sgala...duhhh. pkl 5.00pm bawu kuo opis...zasss aku drive mcm kilat balik umah amik anak2.Kak Ram tumpang aku..sure dia ngeri naik keta dgn aku..hehe..sampai umah puteri-puteriku yg comel dah get ready.Aku pun bersilat siap apa yg patut.Ingat nak suh kakak make up kan aku supaya nampak vogue gitu...tapi masa tak mengijinkan maka aku calit2 aje la...janji nampak ceria. Dok tengah bersiap tu la boss sms kata Sales order ada increase and short leadtime >> problem. Alamakkkk....mati terus mood aku nak bersiap. Camno plak jd camtu...tadi masa aku konherm dgn aishah xde plak habaq...grrr grrrr...Dengan hati yg tak sonok aku pegi jugak Bukit Raja...Jalan zammm beb..ye arr time balik keja. Bersilat plak kat h/way cilok sana sinunzzzz demi nak sampei awei..kang no tak masuk utk lucky draw...huhu


Bunga Eicha cilok kat meja VIP...hehe


6.45pm sampeii...satu hal lagi..parking xde..nunn jauh..menapak la..merengek izzati sbb jauh. Tu aarr sape suh pakai tumit tinggi melangit...kan dah penat....sampai register nama..dapat plak ricecooker...perghhhh hadiah lagi...suke..suke...lupa sekejap pasal Sales order...^__^. Besa aa dah lambat..port baik xde..nunnn dapat meja jauh dari sgala..cuma dekat dgn stage je aa.....nak amik makanan kena tawaf satu pusingan tu...grrr grrr...Macam biasa, ibu mithali...ulang alik ulang alik aku amik makanan untuk puteri2 ku..ntah bape kali tawaf pun tak ingat.Harus cam tawaf buat umrah...so ni kiwa pektis aa..kot2 dapat pakej umrah. Tapi..uhuk2..kuciwa..dalam sibuk amik makanan dah ada yg dapat itu pakej umrah daaa...takpe..takpe next target Ipad or Samsung Galaxy or Iphone or Emas...hati berbisik nak buang rasa kuciwa..



Aksi Eina & Eicha....



Aksi kakak dgn bunga2...dah besoo anak ibu ni...


Makan minum...makan minum...cerita.dan.cerita...ketawa.dan .ketawa..gambo sana sinunzz..tunggu punya tunggu...memang takde rejeki....hamper pun tak dapat...yg dapat hanya hampa...inilah cerita raya pada 9 September 2011 di Pharmaniaga...


Kakak dah start bosan  luckydraw tak sebut2 pun no kami......




2 comments:

Uncle Lee said...

Hello Rossa, very interesting post. And with some head scratching, I managed to read all thru.
Love the pics here, and can see everyone having fun.
Wow! The luck draw has really good prizes....
Wish you luck.
Have fun.
Lee.

CA said...

Hello Unclee Lee..

Suke..suke u singgah..sowiii again coz yr head almost scratching...hehe..alah bisa tegal biasa...i'm sure oneday u will can adapt my bahasa and no more atamagaitai ne...

terima kasih seribu...enjoy your day with lagu dalam hati..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...