Wednesday, September 28, 2011

Ammpunzzzz...demam Kek karamel




Walllaweii..betul aa kata kak Ita, berantu makan kek ni. Sakan dok buat..sakan dok makan...sakan gek orang order.Wow...fenomena bawu ni..Siyess...memang sedap...bila makan tu tak sedar amik sepotong demi sepotong.Kali pertama buat agak kurang gebusss kek tu..tapi 2nd time buat emmmm....perfect 10.Siap makan senyap2 kat dapur demi takut anak2 serang...yang pestaim buat aku dapat makan sepotong je..lain anak2 balun.Wase tak puas tu yang selang bape hari buat lagi..




Pastukan  siap sowok poton' siap2, asing nak bawak opis nak kasi opismate wase...syiokkk bila semua yg wase  tu puas hati je makan. Tewus dapat tempahan..yang tak sempat wase..tengok gambo je pun tewus tempah jugak beb..perghhh beso aura kek karamel ni...hehe




Time, masa nak kaler mengaler tu yg beh...rasa nak buh macam2 kaler tapi ngenangkan kang banyak plak bekas aku nak basuh maka menten aku guna 2-3 kaler aje...Teruja nak makan kan tengok kaler2 kek yang berahi tu...Next aku buat kaler lain...ha tengok ni..




Alaaaa kaler je lain tapi cowak menten belang belang dong...yang ni palak aku buat sempena member sekampong  aku nak datang>> Imon & Zuraidah..skaligus kunjungan dari Warq Zata,& family, Syikin Pc & family, En Zam dan wife, Siva & wife,Fadzil & family, and jiran2..uhhh cam open hauzzz je ekk..Aku buat dabel adunan & guna acuan empat segi demi untuk senang foton'-foton' lah..




Ni plak step step simple yg sempat dirakam kan oleh kakak Izzati...



Tang nak melorek dengan lidi cungkil gigi tu hak paling syiokkk...main tarik sana sinunzzz je...tapi benonya buat la lorek sanan sinunnnzz, tak de effect kat kek tu pun...dah masak kita akan telangkopkan...tak nampak pun.Saje sonok sonok..




Haa tengok...menten jalur jalur je karrer kek ni.Yang dilorek sana sinunnzz xde effect seinci pun kat belang kaler kek tu..



Opsss..apsal ada cream puff kat sebelah kek karamel tu..dah tinggal separuh plak tu..power puff gegel mana plak yg dah cilok kat pinggan...isshhhh ...Haa next N3 aku akan citer pasal fenomena cream puff plak...Untuk kali ni kowang layan cuci mata kek karamel aku ni ekk...Wesepi menten gek dok berubah tapi aku malas nak taip. kowang cari kat N3 sebelumnya kat SINI atau nak sonok tengok gambo step by step terjah aja SINI.

Selamat mencuba..muahhhh!

2 comments:

Uncle Lee said...

Hi Rossa, this is one of the most beautiful cakes I've seen.
If I your neighbour I beli you durians in exchange get jemput come for tea your house makan this cakes.
Agak2 tiga keping boleh juga, ha ha. Ada iced kopi?

You have fun, Rossa....simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

CA said...

Hi Unclee Lee,

Good idea...change durian with this cake.Not only 3 keping, i will give u extra..tapau some more..agree..

Thanks come again and again to my gobok...sowi long time did'nt singgah pondok u..bz with this cake lor...

anyway terima kasih seribu..simpan satu lagu dalam hati...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...