Sunday, September 9, 2012

Mizan Wedding - 01.09.2012 @ Sekincan Selangor







Owang bz open houzzeee sana sinunzzz..saya bz ngan adik and adik sepupu kawin.Hari yang sama plak tu. Mujur tempat dekat dekat je...memula kami zassss ke Taman Sirambai kuala selangor petang jumaat @31 ogos.Nak rewang la kononnya...kononnya!!! Sampai umah paman Min banyak benda dah siap pun.Rewang apa kejadah sampai umah paman Min semua hidangan dah siap...dah bole ngap beb..Ada bihun sop..ada pecal ( menu owang jawa..wajib ada ), nasi putih laukkk...apa ekkk lupa la.Sebab banyak sangat menunya..Opsss ni rewang bahasa jawa yang bermaksud menolong buat kerja2 untuk kenduwi  kawin. Bukan rewang bahasa muda mudi tu tauuu...jangan salah ye..Pewut memasing dah lapo, apalagi kami pakat rewang makan la bro.Tunggu apa lagi...hehe

Hampir magrib kami zasss ke Kg sawah sempadan umah atoq plak .Memang Plan Nak titon situ sebab umah paman Min penuh daa...Saya kan rakyat jelata wameii...sindri mau ingat la bro..Pagi Sabtu @ 1 Sept, bersilat la kat dapur buat sarapan.Maklum la adik bewadik mak pun wamei..pakat kompoi umah atok..sepupu sepapat saya lagi..cucu cicit atoq lagi..memang meriah sangat tiap kali berkumpul. Macam biasa  tekong kat dapur mesti mak saya, pehtu ofkos saya kena jadi pembantu.Sokmo! Bibik bibik saya tu suka ngelat.Manja ngan mak..sokmo rekues mak masak.Tapi yang kena sayaaaa jugak.Grrr grrr.


Ok stop berjebah.Meh layan gambo2 yang saya snap.Jadi mamarazi jap..



Setelah puas memandang pemandangan sawah padi disekitar Sekincan sampai la kami ke destinasi. Huhhh sibuk la adik bongsu saya tu nak tutup kepala anak dia..weii panas banget wei hawi tu...merengit gitu..




Kumpulan Kompang yang mengiring pengantin..Semuanya masih muda remaja.Jarang anak muda nak join group kompang ni. Ye la..idak glamer kan...apa kelassss join group kompang.Bukan leh buat album pun kalo terror main kompang kan..kan...Tapi budak budak ni..perghhhh..sekap tepuk kompang weehhhh...





Auchhh acik ina posing sat. Mentara Aimy tak merengek. ya Ammpunzzz Aimy..kalo tiba merengek dia...maklong surrender la Aimy..ko ni sejibik mak ko kecik2 dulu.gitu la..Maklong la jenuh dokong sana sinunzz guna kain ban tau...nurun jugak kat ko..emmm anak sedara oh anak sedara.....sabor je la...





Auchhh tetiba plak buah sukun ni interprem.Bukan apa acik gewam plak tengok buah sukun yang gebus..cantik ni..heee buat kerepek ke..goreng ke dap ni...subur pokok ni,banyak buahnya.






Oh my little hero.Menten senyum 
walaupun dipaksa bangun.dok sedap titon dah kena kejut nak berarak..




Kanan skali ni makcik saya yang nunnn duduk kat Perlis Tq bik join kami..
hehehe  luv u sokmo..muahhh!
kat tengah tu mak saya..
pastu kiri skali tu bik Yunah..adik arwah abah saya.




Ammar..
 dak kecik yang sokmo jadi perhatian..
gewammm maklong..





Hehe..Muka MyMbo agak kurang puas hati.Sebab kena duduk kat meja pengantin..
xleh la nak makan lala banyak2..
tapi kembali tersenyum bila his lovely doter bawak sepinggan penuh Lala




Kakak...kalau dengan budak budak beso ni cukup suka..





Hehehe..anak ibu kelaparan ye..sampei je terus amik makanan...
Tak heran pun ibu tala muncun' kamewa ke dia..
selalunya... asal muncun' kamewa dah ngadap dia...sakan bergaya
Ni selamba dekkk je..senyum pun idak.




Taraaaa....Inilah pasangan pengantin tu...
Selamat Pengantin baru dik.Moga jadi suami yang mithali
untuk membimbing isterimu...
Akak doakan kalian kekal bahagia hingga ke syurga
Muahhh!


errr...xde gambo saya pun kan...grrr grrr inilah nasib jadi tukang pegang kamewa.Sokmo gituu...nyampahhh..

9 comments:

Uncle Lee said...

Hello Rossa, wow! I really enjoyed looking thru all the beautiful, well taken gambars.
I suka tu pokok sukun.....
Next day bila you masak ke goreng sukun, masak lemak ke whatever, send me telegram, ya.
I suka makan, da 27 years ta'makan.

Chantek tu bride and groom....Waa, ada Rambo pun? Ha ha ha.
I suka la bacha your foreign language, ha ha....
Yours the only one when I read, I read loud...kelam kabote sikit bila pronounce...but very nice.
You have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Queenie said...

Salam rossa..

sorry laa..malam tadi akak dah masuk sini nak tulis pasai nasi tomato hang yg delicious tu tapi baru type 3-4 ayat, tangan lenguh betul esp tang jari dan siku, terpaksa stop dan zzzz dulu...

arini akak pun masak nasi tomato gak...hek3...kalu berjiran kan, semalam aok hantar koi nasi tomato, arini koi antar aok nasi tomato plak, lama2 muka memasing pun dah macam tomato hahaha... jelak gila babe! tp dah mmg kerja camni kan, perkataan jelak tuh pendam jer la dlm ati...toi dak?

emsem ek adik aok? adik lelaki bongsu akak dah telebih lajak dah, nak masuk patploh dah tp insyaAllah ujung bulan ni nak tunang...harap2 takder halangan...

psst baju ur little hero tu seghuper ngan baju my teletubbies... hehehe..

dilabangiWORLD said...

selamat pengantin baru buat pengantin...
Ros, sawah sempadan kuwi nang BLOK opo yo?

Queenie said...

har3 chik an...

grup jowo tekoh?

kuih royo ono meneh?

tersepit jariku type bohoso ikih! kih3...

CA said...

Hai Lee..

Glad you hepi and enjoy all that pic. Main snap sana sinunzzz je..coz I'm not photograper pro meh..amatur saje...

Oo you pun suka buah sukun ekk.siann you dah la ta'makan. meh la barrik mesia..konherm ada taww. Nanti la i masak sukun I send tiket then you borre barrik mesia..;)

Lee, enskem kan adik I. tengok kakak dia la..hehehe.He so lucky dapat beutiful wife.After got many case with girls. Siann adik I ni..always kena tipu taw...luwus bendul gitu..

Lee, make sure when you read my story you are alone okey..nanti wamei plak yg felik dgr.this is only my personal suka suka bahasa...rojaks.You take care..terima kasih seribu drop to my pondok and jgn lupa menten simpan satu lagu darrram hati.

Have a nice day..


CA said...

Salam Sis Q

haha..sana isnunzzz nasi tomato ekk.tapi nasi tomato sis Q kelassss......

Sis..ensem ekk adik koi.maleh nak khabo..ce tengok kakak dia la..uweekkk...sis, adik koi ni pun bujang lajak dah..asyik kena tipu dengan pompuannn je...paling tragis tunang dia lawi malam nikah...dah buat kenduwi bagei...melopong..maka kenduwi nikah tuko jd kenduwi arwah je la..nak gonne kan.Alhamdulillah...sampei gek jodoh dia...better then dulu beb...insyaAllah..

psttt...my little hewo same age kan dgn your teletubbies kan...baju tu wa wase wa berri kat eon aka jaya jusco..:)

CA said...

Kak mala...

huhu...small world kan...dolor kito ki...hehe

CA said...

ohh lupa..sis Q, kuwe kok iso ngomong jowo. pandeii ceegumu ngajari..gasik nek paham...yok ketemu kito ngombe ngombe, ngombrol ngombrol yok...

Amelia said...

Hi Rossa, thank share gambar2x yang cantik. You ngan anak2x pun comel molek... mana gambar cik abang yang hansem?? Tengok aje, jangan risau LOL

I pun suka sukun goreng, sedap. Tapi susah nak dapat kat pasar.

Nak pi ambik anak kat sekolah, jumpa lagi. Bye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...