Wednesday, September 5, 2012

Roti Jala - Tempahan pertama lepas balik cuti raya





Saya raya ke-3 dah balik puchong.Tak puas pun lagi raya kat pahang.Tapi sebab istewi mithali gitu kan..Hubby tak dapat cuti panjang jadi korbankan pewasaan melonjak nak beraya sakan kat Jengka tu demi hubby tersayang.Cewahhh... Haa IzahDaud...tu dah mention, aku pahang kat Jengka.Cehhh macam la retis tu akan singgah kat belog aku lagi...huhu.. Wehhh Izah..aok owang lipih ekk..waahhh fatut jadi retisss..sama kampung ngan siti nohalija ekkk..caya lah...bangga koi ngan aok...masuk majalah tuuu...

Ok sambung citer asal...Macam owang lain jugak, balik dari kampung sibuk la ngemas kan...umah yang tunggang langgang, dengan baju bajan, kain kayan, errr ada ke kata ganda gini darrrammm kamus.Mampus kena cewamah dengan owang Dewan Bahasa dan Pustaka ni.Hawap depa dok masuk la belog saya...hehe...Syyy jangan cakap kat depa tau...wahsia.






Nak dijadikan rejeki..elok siap ngemas sgala terus bunyi henpon saya."Kak saya nak order roti jala esok bole".Tak banyak..100 pcs je...kuah kari ayam ye.." emmm...ok nanti akak sms ye bole ke idak" cewahhh....jawapan selamat....bukan apa time tu maid soti huha huha umah adik...si bongsu Izham tu kalo saya ada tempahan je dia mula la buat perangai manja semacam.tu yang seremmm nak jawab setuju.Tanya hubby dia kata terima je la..sian orang dah mengharap maka zassss tot tit tot tit saya sms si pemanggil tu ( maaf la jenuh recall nama kastemer tu...x menjelma lak kat ingatan ni...konherm semakin tuasss...ohhhh..)

Alhamdulillah.....saya berjaya menyiapkan tempahan ikut waktu dia nak pick up.Point perjumpaan dekat Westowen Ipoh Station. Thanks dear for order. Sweet orangnya.Masih muda.Saya rasa dalam duapuluhan gitu...


Saje close up sikit kari ayam ni...
Hubby cakap sedappp...heee


8 comments:

Amelia said...

Hi Rossa, yuuhhhuuuuuu. Aiyo...leleh air liur lorrr.... lupa bawa tissue dan bib. Terpaksa I kesat kat baju aje lah. hahaha

Ini pun I suka makan, dah lama tak wat. But mine tak cantik, macam itu net nelayan yang dah bocor. LOL
You punya semua sama rata dan kemas. yum yum....

Rajin you, balik kerja ambil order lagi, jaga anak, buat kerja umah,etc..

I sekarang dah tak rajin ambil order, sudah berumur malas sikit. Sekarang banyak haibs masa jaga blog and BW. Macam jaga baby kecil, LOL

Have a nice day, jumpa lagi. muahhhzzzz............

Queenie said...

CA...waduiii aok...karatz2 pun menjala? sampai Mel lencun lengan bajunya lap air liur...isy isy...org JB kena main jauh2...tak tahan bau air liur dia wahahaha...jgn mawah Mel...guwau ek!

CA...koi kagum la ngan aok..pandai ngate owang super tp aok pun apa kuwangnya...tu kari pun ngancam jiva jer...patutlah cik abe sayee...

lenkali jumpa koi nak aok masak nih! borreee????

Rohah said...

bestnya kak,dah lama tak makan roti jala..

Uncle Lee said...

Hi Rosa, ini la sedap best! Wow! I da lama, agak2 19 years ta'makan.....and your curry ayam tu, masuk mulut not only lupa nama mak, lupa nama senderi, ha ha.
I can just imagine very wangi tu curry, the spices you used.

Tengok the colour of the curry, habis cherita....And I think saya boleh makan at least 10 rolls of your delicious roti jala.
Rossa, saya copy gambar boleh? I will display in my pondok next day, credit you....

Kalau different circumstances, I know you, bila dapat makan ni.....hilang my bachelor's degree, ha ha ha.
Rossa, your roti jala is OUTSTANDING!
Have fun, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

CA said...

Heii Amelia..Sis Q cakap dah banjir ypu leleh..oyoyo..next time make sure you bawab bib tau kalau datang pondok I. Sis Q tak suke you leleh leleh..LOL

Mel..thanks for your compliment. Sudah sokmo menjala meh itu pasal jala sudah tebar cantik punyer..hehehe..tak kesah la you punyer jala tak cantik..yang fenting sedap lor..

Mel..when we do something we like we didn't bother all the susah payah kan...now I still minat and still larat la..sok2 dah x larat even minat pun maybe will say sori lor..

You take care dear..muahhhhzzz!

CA said...

Sis Q..

Cehh aok ni...nyampoh tau....perli koi ekk..tiwu cawa koi plak...babap kang...heee koi tak ngata aok la..koi ngumpat je...err gonner aok borre tahu ekk..sape spy aok...isshhh bahaya la gini..koi xleh dok sembarangan citer..huhu

errr bila kala kita nak berjumpa ekk..aok bz dgn catering sana sinunzz...koi ok je..moh..moh jumpa live...takat toti jala sede ammmat wehh..bole je nok bawok ke aok...

haaa kaww...bahasa pahang kita ekk..layannzzzz...

CA said...

Rohah..
kat umah akak ni ada musim..bila musim menjala..haaa hamik kaww..sampai tgk toti jala pun wase x sanggup..hehe..

CA said...

Hey Lee...ingat you bz politik sana sinunzz...thanks singgah pondok I.
Well..I ok je you nak pic ni...lagi I glammer you.Pondok you wamei singgah..you wamei peminat gitu sebab you serba boleh...

Lee..thanks for you compliment.you suka bagi i kembang hati..sok sok montot I pun kembang lor..asyik kena puji dengan you je....tapi you jgn salahkan I tau kalau lepas ni you lupa nama you sendiwi...hahaha..

Ok Lee...take care, terima kasih seribu singgah pondok I, and simpan satu lagu darram hati taww...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...