Wednesday, September 12, 2012

Ammpunzzz...Terjebak!!! ## Adam & Hawa ###





Wallaweiii....guwe sudah terjebak.Memang xleh berundur lagi.Uhuk-uhuk2. Sudahnya angau tak tentu pasal.pehtu tadi bawu lepas layan  ep 10..dahh leleh plakkk...Kesiann kat Ain.huhu...macam aku plak Ain.siap nangis jugak.Tak ke haru tu. Sapa layan citer ni..angkat tangan..Ooo ramai jugak ekk..hehehe.Disaat saya dok tup tap tup tap ketuk keybord, Citer Adam & Hawa Ep 11dok tayang kat Channel Mustika HD Astro. Saya langgan astrovpakej budget je...jadi kena la tunggu insan-insan yg wajin dan baik hati up load kat blog depa. Tak kesah la..janji dapat tengok.

Sekarang ni banyak kesah novel telah diadaptasikan ke drama. Ada yang sangat berjaya dan tak kurang jugak agak menghampakan. Pasti u all ingatkan citer Nora Elena yang malatop!Since that la actor kacak Aaron Aziz mencanak canak glamernya. Bila dia jadi hero Filem Ombak Windu......lagi la...boxoffice citer Ombak Windu.Sampaikan bff saya yang dok kat Bukit Jeluntung tu angau beb..tengah malam sms saya...ehh bukan tengah malam, dah pukul 1 lebih sms saya dok citer pasal ombak windu....gila bayang dia kejap..semua kesah AA dia sibuk nak tahu..siap gugel sana sinunzzz dok baca kesah AA.Rabannn kawan saya ni..hahaha.....*cehh ngata owang..diwi sendiwi pun ada gak angau.. hehe..tapi saya angau kejap je..lepas dapat jumpa  in person dengan AA, terus tersedar dari lamunan...LOL.sonok gak dapat jumpa AA.siap bergambo..debo beb nak bergambo..errkk tak caya saya bergambo dengan AA...pelisss la...tak main la reka reka citer..kowang pegi SINI..semua bahan bukti ada tau..

Ehh apa ke melalut daa...saya nak citer kesah Drama Adam & Hawa. Saya benonya penggemor baca novel.Nak nak plak nobel syinta..aucchhh..memang jiwang d karatsss sokmo. Bila baca tu macam saya la watak heroin dalam kesah nobel tu.Bila part hepi saya akan tersenyum..part sedih saya jugak la yang leleh..Bila saya tertengok trailer Adam & hawa kat u-tiup...saya agak risau takut jalan cerita drama ini tidak sehebat novel yang dikarang oleh Aisya Sofea.Excited nak follow this drama. Tapi hampa sebab drama ini hanya ditayangkan di channel Astro Mustika HD (134). Mujur..jaman dah manggih..ade aje yg upload.hehe..terima kasih la kepada mereka yg wajin nak upload citer ni..sukeeee sukeeee...tak kesah la lewat pun kan...janji dapat tengok...aduhhh syiokkknyaaa...hehehe..layan angau...ngokngek tul..

Err cuba korang layan ni ...



perghhhh....best OST Adam & hawa ni.....
ohhh...jiwang d karatsss.......

ok..nak titon...esok nak menjala lagi pepagi...nite...muahhhh!


13 comments:

Queenie said...

hangau tak hengat2!!!!

kahkahkah...lariiiiii...

pagi ni koi masak dua tempat la babe, satu sekolah satu PGA opis...
pukul 3 am dah start...aok larat ker nak mangun pepagi bila nak join cater cater...theeee........

chow chinchow!!!
jangan lupa teruskan doa2 yg terbaik utk Uncle AL ya!
sedih ni.................

CA said...

Wallaweiii..memang x hengat. tu la paksa diwi titon pukul 12 seteng. Ada plak bisikan2 meracun untuk tengok citer kowea plak...tapi mengenangkan nangis plak kawan koi te kalo toti jala x siap..

psstt..sis Q, koi tiap hawi mangkit pukui 4 am...demi jualan nasilemak & kuih muih...so hawi ni tamboh toti jala..mangkit pukui 3 daaa...now dah terpacak kat opis..pembantu koi dok nyambung menjala..lagi 50 ketui nak sukupkan 400 ketui..

ehh what happen Uncle AL...bukan ke dah makin ok..sis..peliss..tell me..tell me..alaa..dengan sape guwe nak dapt info terkini...

Queenie said...

koi tepaksa tinggalkan ayam goweng darram koli pasal aok punya pasal..

ala relax ar babe, apa nak panic plaks...insyaAllaj uncle AL ok...cuma kita berdoa moga beliau terus bertambah2 sehat..tu jer...hisy...kuwe ki...koi pun ikut panic tau! relax ar babe...

Queenie said...

ala...tertekan plaks...

Chik ann, risau plak koi kalo owang salah paham nanti...kan tak salah kalau kita doa untuk owang2 yang sehat jugak...toi dak?

chik ann...koi heranla...koi tengok aok dah perfect dah, ada umah, ada laki, ada kijer awat aok nak susah2kan diwi mangun kul 4 pagi juai nasi lemak bagai? eee... mumet sih mikirin!

lainlah cam koi ni...happah pun tarak...tapi koi ada lagu ni...
aok dengar eh!

"tiada kereta ku bawa kau jalan2
rumah pun tiada, ada pun BAPAK punya....

whuaaahahaha....

pepun gue tabiklah kat aok...jaga sikit diwi tu, masa muda mmg tak sedor manting turrang tak hengat2, dah tuek kang, roso dewek ngeh3...

Zana said...

Hahaha... seb bek akak baru ala-ala terjebak... layan je la dek..

Anonymous said...

CA,di sini saya Zul kawan karib AL,take this kesempatan bagi pihak AL untuk ucapan berbanyak trima kasih,for all the doa for him. Dia walaupun tak berapa sihat kebelakangan ni masih activ berjalan2 halaman kampung2 kekawan,tapi sebab tangan masih terikat gan drip agar susah kit nak taip.Tangan sebelah lagi duk pegang tangan trainee nurse hehehehehe.Aunty pun ucapkan trima kasih pada Queenie yang selalu ingat kan berdoa buat Uncle AL,kata dia dont warry about what anybody says important it came from the heart.Insyaallah saya akan keep Uncle AL informed of both (kata AL "beautiful and talented ladies") of your blog updates,insyAllah tak lama lagi dia akan bolih jalan2 cari makan LOL. Updates akan sentiasa gan best friend LEE OF TORONTO.Saya being a bear always cari honey hehehehe...yang Ikhlas Zul.

MUHSINA said...

CA, ko memang!! bila AA je angau, bila AA je angau...hek eleh!! aku pun terjebak la...nyampah!!!

p/s: aku nak jumpa AA lagi la. Mana tau kot2, kot2 la laki aku bagi...hahahahah!!!!

CA said...

Sis Q...
adehhhh capekkk kok.ayat mu bikin guwe cemas dong...alahaiii...suspen.tu pasai guwe panik..ammpunzz kalo guwe salah paham kok!!!mujur dok hangit ayam aok ekk..rabannn...silap paham la wupanya..kikikik..

Sis Q..
Ojo mummet endase nek mikirin...biarlah wahsia kata ct nurhalija...setiap yang berlaku ada sebab kan..so gitu la kehendakNYA..kita harus redhooo gitu....hehe...tak yah nak tabik ngat ke koi ni...besa aje...aok te lagi hebat...sgt hebat!!!hehe..

uhh...oven koi dah munyi..koi nak totop sat..kang hangit pulop kek koi...

muahhh!




CA said...

Zana..

Ini bukan ala ala terjebak..memang dah masuk jebak...bukan takat layan..dah macam masuk darram citer tu la zanaaa....adehhhh..

CA said...

Hii Zul..tanjat boboi zul masuk sini....tq zul singgah sini membawa berita...phieww..lega dihati dapat tahu cerita.kalo tidak tido mimpi susah datang...hehe

X tahanzz uncle AL..ada nurse sebelah dia sokmo.Ask Uncle AL itu nurse ABC ke or EFD..hahaha..

Zul..kim salam kat Uncle AL..take care.get well soon...wamei la windu Uncle AL..tengok sis Q..tak selewa makan lor..

ZUL..terima kasih seribu up date status...psstt..ZUL jgn selalu cari honey..nanti kena sengat... :P

CA said...

Ohh intan...aku memang xleh la kalo AA..memang nakkkkkk je tengok.aku memang rela terjebakkk...jom..jom..jumpa AA lagi..
heeee.....

Mamasya said...

Slmt berhujung minggu CA .akk baru ikuti siri AH ni...nasib baik ada kat utube...menarik ceritanyakan...tak boring mcm sesetgh cerita.dulu suka juga baca novel tp kalau baca tak sabar tahu ending.....baru bbrap pages dah pergi page akhir...hi..hi..

CA said...

Salam mamasya...

Emm dah layan jugak..hehe..memang menarik sgt! utk yg suka mcm sy la..hehe...baca novel pun suka tapi agak sabo..idak terus pg page bakang tapi akan habiskan satu malam jugak...sanggup x titon tu...so sape yg x sabo..mamasya ke saya..muahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...