Saturday, September 8, 2012

Nasi Tomato - Tempahan Dia jugak.





Errr...jemu dak, bila klik citer roti jala, klik lagi menten gambo toti jala? Mesti ada yang dah andaikan saya bz.Huhh....andaian itu sangaaattttt kurang tepat.Benonya 50-50. 50% adalah malassszz....50% bz..Alkisahnya set nasi tomato ni di tempah oleh kastemer yang sama.Maknanya 2 hari berturut dia order memandang ramai rakan kenalannya nak berkunjung ke rumah.Ye la..masih hangat beraya kan. Saling ziarah menziarahi. Alaa dia order untuk 20++ orang je.Tu yang saya terima.Leh masak lebih untuk family skali.Kan senang tu....jimat otak tak yah pikir menu apa untuk lunch.


Nasi tomato...agak kureng warna tapi rasa menten..heee




Ayam masak merah.
Fe-be-ret anak bujang saya Azrul
Memang syahdu tengok dia makan kalau ada lauk ni...
menambah-nambah.mujur Badan dia still menten.tak dumuksss..




Acar Mentah
Setengah orang cakap jelantah kan...
Means Acar Mentah = Jelantah Mentah
Betul??




Sayur Dalca 

Lengkap la set Nasi tomato ni kan...Tq for adik dari putrajaya yang sweet tu...sudi tempah dengan akak..muahhh! Malam saya dapat sms "kak tq..sedap semuanya" emmm buat saya titon lena baii...




6 comments:

Mamasya said...

Salam CA. Dah habis baca entry raya Ca dan sampai tempahan.lesung kayu...betul2 traditional tu...mmg jrg org guna lagi.ada tempahan roti jala, set nasi tomato.....kira rezki raya ni...moga CA terus murah rezki. ayam masak merahpun favorit anak2 akk juga....suka kalau masak ayam gini...

dilabangiWORLD said...

bau sampai kat bangi lah Ros, sedapnya

Anonymous said...

Pretty CA,wah sedapnya kat hospital bed pun dapat aroma feberet food Uncle ni,well done nice presentation as always neat.pretty and tidy just like you.Uncle selalu kata masa kat sekolah dolu2 "LOOKS GOOD.. SMELLS GOOD.. MUST TASTE GOOD" The saying for 2 of my feberets things.. food and girls.OK nak suruh Aunty masak nasi tomato gan ayam masak merah...bila lagi orang sakit tak leh marah betul tak?hahahaha. Salam dari Uncle AL.

CA said...

Salam Mamasya..

Alhamdulillah, rejeki raya hehehe.Amin..moga rejeki kita bertambah ye mamasya...

Wahhh sama fe-be-ret anak2 kita ekk.tu yang sonok masakkan kalo anak2 suka.

Lesung kayu tu memang antik.saya pun bawu nampak.seberrum ni xde plak.

CA said...

kak Mala akak Dilabangiworld...

kuatnya deria bau akak...sampei bangi ekk...

Tq sudi singgah pondok buwuk saya....

muahhh!

CA said...

Salam Uncle Al

How r you..I pegi pondok Lee then I know your condition. Get well soon okey..take care...

Kalau dekat leh saya datang melawat.Bawak kuih donut..heee Uncle AL suka donut kan..kan...

Saya doakan Uncle AL cepat sembuh.Ask auntie selalu ulut2 uncle..bio cepat baikkk gitu.ahakss
Take care..tq singgah pondok saya. Uncle rekues apa pun sure auntie masak.trust me...heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...