Saturday, October 8, 2011

Maklumat Tambahan Pavlova..Tapi syahdu..




Dua tiga hari yg lalu agak terkejut campur perasan malu2 kucin aa bila kesah kunjungan rakan2 ke rumah telah diabadikan dan diulas dengan begitu indah dalam blog dia ( errr BB  ayat2 dalam blog tu  iklhas ke bodek..hehe).Padahal jamuan tu idak le sindah mana, menu yg aku hidangkan pun ala kadar aje memandangkan tahap kesihatan aku yg kureeeenggg skit.Rasa terkilan plak bila kunjungan teman2 yg jauh tapi hidangan yg mampu aku buat ala kadar je...:((  Kawan2..harap maaf ye layanan kurang memuaskan..Tapi semalam, ketika aku berpeluang menziarahi blog teman2..hati ini begitu terusik..begitu terharu...terasa syahdu plak...tak sangka sedikit ushaku boleh mengembirakan mereka...memang aku tersenyum terharu bila baca kat SINI dan baca plak testimoni kat SITU...tq..tq BB & Cik Faiz..muahhh!

Ok..ok dah bab terharu syahdu syahdan tu..kang makin perasan plak aku..meh aku nak top up skit info pasal PAVLOVA...maaf la adik2 ku yg comel Pyot aka Nurul and Mona kalo penjelasan akak kurenggg dipahami dalam post yg lalu. Tu la..akak benonya tak weti sangat nak susun ayat...citer live dengan citer kena mengarang ni memang mencabar tul...kepala dah ada ayat nak citer apa tapi tangan plak terkial kial nak menaip.sudahnya banyak la ayat2 cinta yg tercicir.Campur plak time buat entry bitamin R dah habis...yg banyak virus M gitu la jadinya.Tapi akak ada gak link blog mana kowang bole refer sebab akak dah habis ayat camno nak explain...Apa pun Demi kowang ahkak rela cuba citer bab yg kowang tak paham...kalo tak paham jugak..adehhh letihhh ahkak susun ayat gambo2 ni taww....grrr grrr...meh tengok step yg kowang tak paham ni...

Ini yg dinamakan softpeak dlm bhs omputis..


Bila angkat mixer tu cam tanduk tajam...means dah jadi la..(aisey nampak lak mixer tradisi ahhkak..huhu)


Ha..ni gambo close up skit..


Emm ahkak dah sowok mixed beteran ...uiihh banyak jasa tuu..sayangg banget!


Pehtu  buat la bulatan kat kertas yg lapik bako kek tu..


Hehe glamer tgn bibik jadi model....suka la tu...

So akan jadi mcm ni


Dah ada garisan terbalikkan kertas dan bubuh la meringue tu kat dalam bulatan yg kita lukis

Means lukisan bulatan tu hanyalah sebagai panduan kita nak bentuk...

Pastu guna daya imajinasi dan kreatibiti u all aa nak camno...
Ini bentuk peberet akak la...>_< (benonya x weti nak buat bentuk lain...hua hua)


Haa..dah jadi bole la bako...
Bape lama dan suhu bape kowang tengok balik silibis dulu SINI


Dah Masak jadi la macam ni



Amik wiping krim buh atas dia hias la dgn buah2an





Taraa....jadila PAVLOVA..


Amcam mona..nurul..paham? selamat mencuba ye..muahhhh!
Ni Pavlova untuk majlis harijadi anak customer hari ni....


2 comments:

Gya Duniaku said...

wokes....dah paham dah...tq cegu..

CA said...

Mona...sib baik paham..kalo dok paham jugakk grrr grrr aaa...hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...