Saturday, October 29, 2011

Jar Of Hearts




Entah apa yang merasuk kepala saya ni pun saya tak tahu. Sejak saya dengar lagu ni di Wall FB Halimah Ilias, saya terus jatuh cinta dengan  gadis comel yang menyanyikan lagu ni. Saya difahamkan yang usianya  baru sahaja 12 tahun. Eh seusia anak gadis saya la.Tapi, gadis comel ini dianugerahkan suara yang...subhanallah...saya terkesima.Sungguh! Saya terus melayan lagu lagu nyanyian gadis genit ini di u-tiup. Tapi bila saya tersedar  yang sebenarnya saya lebih jatuh cinta dengan lagu  'Jar of Hearts'. Saban hari saya akan putar dan putar lagu ni. Bila lagu ni berkumandang di radio, sepantas kilat saya akan tinggikan volume radio. Kesian saya...tetiba jadi jiwang d karatsss macam ni...nyammpahhh!!! Padahal saya tak tahu pun kisah lagu ni pasal apa..maklumla...lagu omputisss..kalo lagu jawa konherm saya paham.  Cuma saya rasa kesah putus cinta je kot...pastu pakwe lama nak rujuk kembali..agaknya la...Mungkin kerana melodi lagu ni yang begitu meruntum jiwa...buat saya terbuai buai bila dengar...

Ampunzzzz...apa kesss ekkk.Dah nak masuk 4 siri pun leh jiwang jiwang lagi adehhh. ....layanzzz...
pssttt...ce baca lirik lagu ni..., sure jiwang tawww... >_<

No I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love,I loved the most

I learn to live..half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love a part
you're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
if anywhere to be found
But I have grown too strong
Too ever fall back in your arms

I learn to live..half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love a part
you're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back for me

Dear it took so long just to feel alright
Remember, how u put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love a part
you're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
don't come back at all

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love a part
you're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
don't come back at all

Who do you think you are


Lirik yang simple tapi sangat menyentuh...macam mana la perasaan insan insan yang mengalami kisah yang sama dengan kesah lagu ni ye...pasti tangkap leleh je..Isshhh saya plak yang terlebih syahdu. Ni la masalahnya kalau menten jiwa wemaja...ahaksss...layanzzzzz

Ehem.ehem..ada yang terjebak cam saya....sila angkat tanga. SAYAAAA!!!!! >_<

(Palehh....tengoh masok koi borre stop nok dengo lagu ni..rabannn.....dah g sambung masakkk Che Ann oiiii...)


4 comments:

Uncle Lee said...

Hello Ros, Beautiful song, I first time hearing it.
In music the passions enjoy themselves.
Can see you a very warm, sentimental lady.....
the kind that enjoys candlelight dinners, under swaying palms on a moonlit night.

Okay, Saya angkat dua tangan.....WhoooWeeeee!
You keep a song in your heart, and stay beautiful.
Lee.

CA said...

Hii Lee..

Aiseyman..poton' aa..baru nak jiwang tapi your word make me smile till telinga beb..

You always pesan simpan satu lagu dalam hati..now this song always in my heart lor...hehe

Terima kasih seribu datang gobok i...you keep smile and simpan satu lagu juga...

nurul syazwana azizan said...

CA... lagu neyh mmang peberet nurul since 1st time dengar 2 thn lalu..... mcm terkesan di hati.. mmang ssuai utk nurul.... ade memory d sbalik lagu neyh... wahhhh.. bermadah berhelah pulakk... but im, siyesly falling in <3 with d song..... suke part "who do you thing you are,running around leaving scars"

CA said...

Nurul..kannn
sgt suka lagu ni..memang jiwang habisss...muahhh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...