Monday, July 25, 2011

Kuih Raya..Kuih Raya...




"Ibu..bila ibu nak nak bg sampel kuih raya. Kawan2 kakak dah sibuk tanya. Cikgu kakak pun."

Kakak mengingatkan aku agenda dia nak jual kuih raya.Siap dah war2kan kat kawan.Alamak..kuih2 raya yg konon nak buat sampel dah kena balun dengan adik2 dia.Tapi aku sempat gak bg opismate  rasa. Alhamdulillah ada yg sudi nak tempah. Pehtu lupa lakss nak pack sampel utk kakak.Ammpunzzz....camno ni. Aku pun pg la godek-godek dalam kabinet...jeng..jeng..hoye..hoye..  ada lg belen kuih2 tu. Syukran..syukran..bole la kakak bawak ke sekolah.Tidak la aku wase bersalah huhu.

Conrflake Cluster CA @RM13@25++pcs

"Okey kak jom kita pack.."

Penuh semangat kakak membantu aku. Dia bab nak menega ni memang semangat.Asal yg bole bagi RM..fuhh pantasss. Kakak siap pesan, ibu jangan lupa up date blog.Promosi kuih raya kita ni..aku hanya angguk sahaja tapi tidak bersuara.Tapi kalo tak buat mcm mungkir janji plak. So aku tepek la. Bagi semangat kat kakak. Sebab Conflake Cluster tu dia yg buat. Aku tolong la jugak tapi cam dibelakang tabir gitu.Nanti dia checking blog ibu dia...haa kantoii ibu dia tak tepati janji. Tak rela ahhkakkk...kuih2 ni adalah kuih hok sokmo aku buat.Takyah tunggu raya..memang pusingan..habis rempeyek buat sweet rose..habis sweet rose, biskut dahlia plak...gitu la pusingannya. Rempeyek tu plak..memula rempeyek kacang tanah..pehtu kacang hijau..pehtu kacang dal, ikan Bilis. So u all bole pilih aa nak rempeyek mana ye...hehe

Kuantiti 50pcs





Isi kandungan 60-65pcs



Maka strait to the point la ekk...kepada sesape yg berminat nak oder bole la hello hello ke talian hayat ni >> 013-6051905 or mail ke rossa_myzani@yahoo.com utk sebarang pertanyaan. Muahhh!

Salam

2 comments:

Ibu Rawiwa said...

boleh tak tak nak caya... tapi kena caya gak kan... bila masanyerr CA wat kuih2 ni.. memang baguih laa CA punya time management.. salute!!!! siap ada kembang goyang/kuih ros lagi.. hadoi!!!! saya kalo kat rumah coti macam tak cukup time jerrr... banyak nau menda nak kena wat..

CA said...

Muah2 faiz...
Borrre...sgt borre tak mau percaya..sebab aku pun kenkadang mcm tak caya...kikik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...